На території міської лікарні №2 облаштовують майданчик під встановлення кисневої бочки - генератора холодного кріогенного

Впродовж останніх тижнів у Тернопільській громаді фіксується значне зростання кількості госпіталізованих хворих на COVID-19. Станом на 7 квітня у міських лікувальних закладах перебуває 298 пацієнтів з підтвердженим діазнозом COVID-19.

Тож, з метою забезпечення надання якісної медичної допомоги, у закладах охорони здоров’я повсякчас проводяться роботи з модернізації існуючого обладнання та придбання нового необхідного устаткування.

У міській лікарні швидкої допомоги, зокрема, розгорнуто госпіталь на 160 ліжко-місць для надання медичної допомоги виключно пацієнтам з коронавірусною інфекцією, а на території комунальної міської лікарні №2 триває облаштування майданчика під встановлення кисневої бочки - генератора холодного кріогенного об’ємом 8 кубічних метрів.

В кінці 2020 року у лікарні №2 було також облаштовано стаціонарний кисневий генератор, завдяки чому заклад отримав автономне джерело кисню. Це дозволило зменшити використання балонів та зробити систему більш безпечною.

У комунальній міській лікарні №3 функціонує киснева станція для забезпечення медичним киснем усі необхідні відділення лікарні.

Раніше для міських лікувальних закладів було закуплено кисневі концентратори, відремонтовано киснепроводи, встановлено кисневі точки, придбано апарати штучної вентиляції легень.

А, відповідно до рішення виконавчого комітету від 7 квітня, з бюджету громади додатково спрямовано ще 1,5 млн грн на придбання кисневих концентраторів та моніторів спостереження для лікарні швидкої допомоги і міської лікарні №2.