У Тернополі презентували унікальну книгу «Фронтовий Кобзар» та нагородили почесними відзнаками Героїв-добровольців

31 березня в Українському Домі «Перемога» відбулася презентація нового видання «Кобзаря» Тараса Шевченка - «Фронтовий Кобзар».

Книга ілюстрована колажами, в яких автор, український графік і живописець, Заслужений діяч мистецтв України, воїн-доброволець Сергій Пущенко використав фотографії воїнів Збройних сил України, бійців добробатів, фронтових кореспондентів та інші світлини з власного фотоархіву, зроблені під час Революції гідності та війни на Сході України.

Загалом до книги увійшло 46 фотоколажів, які відтворюють давні та сучасні історичні події в житті країни і демонструють силу та звитягу українських захисників.

В рамках заходу у «Перемозі» відбулося також відкриття виставки колажів і книжкових розворотів до «Фронтового Кобзаря» та нагородження бійців-добробатів.

Долучився до мистецької події і відзначив Героїв-добровольців подяками, цінними подарунками та нагородними знаками і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Українські добровольці першими стали на захист свободи і європейського вибору на Майдані. Першими взяли до рук зброю, аби зупинити агресора. Створили перші загони захисників України у найважчі часи. Вони стали основою нової Української армії, - наголосив Сергій Надал. - Горджуся тим, що зміг сьогодні особисто потиснути руку кожному з Героїв. Зі скорботою згадую тих, кого рідні не дочекалися з війни додому.  Дякуємо усім бійцям-добровольцям за наше спокійне життя і тихий сон. Нехай Господь благословить нас перемогою. Слава Україні!».