У Тернопільській міській дитячій лікарні організували флешмоб на підтримку дітей з орфанними захворюваннями

КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» долучилася до міжнародного місячника підтримки пацієнтів з орфанними захворюваннями та організувала флешмоб для маленьких тернополян з рідкісними хворобами.

У лікувальному закладі зокрема, розмістили, дошку, щоб діти, батьки та медичні працівники змогли на ній залишити відбиток своєї долоні на знак підтримки дітей з орфанними захворюваннями.

«Сьогоднішнім заходом ми хотіли достукатись до усіх небайдужих. Потрібно надавати допомогу дітям з орфанними захворюваннями, дітям які потребують тривалого лікування, - пояснив директор міської дитячої комунальної лікарні Андрій Артимович. - Для того, щоб їхнє життя було радісним та щасливим, ми б хотіли привернути увагу нашої спільноти, об'єднуйтесь заради спільної допомоги і підтримки».

Зазначимо, що з місцевого бюджету щороку надається цільова фінансова підтримка лікувальним закладам для забезпечення пацієнтів, які хворіють на рідкісні захворювання, харчовими продуктами спеціального дієтичного споживання та ліками. Фінансування лікування жителів Тернопільської громади з орфанними хворобами відбувається завдяки комплексній Програмі «Здоров’я громади на 2019-2021 роки».

Довідка. Орфанні захворювання - це вроджені або набуті захворювання, більшість яких діагностують в ранньому віці, 80% з них-генетично обумовлені. Пацієнти з орфанними захворюваннями потребують дороговартісного, безперервного та пожиттєвого лікування. З метою підтримки осіб з рідкісними орфанними захворювання та підвищення обізнаності про рідкісні хвороби і їхній вплив на життя людей, 29 (28) лютого відзначається Міжнародний день рідкісних (орфанних) захворювань.