У Тернополі працівники комунальних підприємств виявляють та усувають бурульки з дахів будівель

Внаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються бурульки. Падіння таких льодових наростів чи снігу становить небезпеку для життя та здоров’я людей, тому просимо тернополян бути уважними, проходячи біля будинків.

Особливу небезпеку становлять бурульки у центральній частині міста, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків.

У місті працюють спеціальні автопідйомники, за допомогою яких працівники комунальних структур очищають покрівлі будинків від крижаних налипань, а також використовується такий метод як обгородження потенційно небезпечних ділянок.

Комунальні служби здійснюють ліквідацію бурульок на тих будівлях, які вони обслуговують. Інші обслуговуючі підприємства, ОСББ, а також суб’єкти підприємницької діяльності повинні самостійно виявляти та усувати бурульки з дахів будинків, які вони обслуговують або які перебувають у їх власності.

Аби вберегтися від падіння крижаних бурульок чи снігу з дахів будинків, в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології рекомендують тернополянам дотримуватись основних правил безпеки:

– проходячи повз будинки чи високі дерева, переконайтеся у відсутності загрози падіння скупчень снігу чи льодових наростів;

– не ходіть під дахом будівель та інших споруд, а також під балконами, обирайте найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста;

– не заходьте за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності самі звертайте увагу на наявність небезпечних утворень з криги та снігу на дахах будинків і оминайте їх;

– власникам транспортних засобів не слід паркувати автомобілі біля будинків;

– обов’язково попереджайте дітей про небезпеку падіння снігу та бурульок.

Повідомляти про виявлення бурульок мешканці можуть на «гарячу» лінію Тернопільської міської ради за тел.: 067-351-57-10 або 1580.