Понад 60 одиниць спецтехніки очищали вулиці Тернополя від снігу вночі 12 лютого

Для належного утримання шляхово-мостового господарства у Тернополі, вдень 11 лютого близько 70-ти одиниць технологічного транспорту розчищали вулиці міста від снігових заметів.

Цієї ночі 64 одиниці спецтранспорту, серед яких піскорозкидачі, трактори, автогрейдери, навантажувачі, самоскиди і мала тротуарна техніка, а також більше 100 працівників з бригад ручного прибирання, прогортали і підмітали проїжджі частини та пішохідні ділянки, вивозили сніг і посипали дороги протиожеледними матеріалами.

Відповідно до Дорожньої карти, спочатку комунальники та снігоприбиральна техніка згрібали, підмітали сніг та укладали у вали, після чого проводили механізоване вивезення його у спеціально визначені місця.

Зокрема, цієї ночі 30 навантажувачів та самоскидів вивезли близько 1120 м3 снігу з вул. О. Кульчицької, вул. І. Франка, вул. Коперника, вул. Листопадової, вул. Шпитальної, вул. С. Крушельницької, вул. Руської (вузька частина), вул. Князя Острозького (зупинка і вузька частина), вул. Мазепи, вул. Бережанської, перехрестя вул. С. Крушельницької-вул. Білецька і вул. С. Крушельницької-вул. Б. Хмельницького, трикутників безпеки на транспортних розв’язках вул. Збаразька-вул. Бродівська, вул. Текстильна-просп. Злуки і просп. Злуки-вул. Генерала Тарнавського.

Двори і міжквартальні проїзди прибиралися силами підприємств, що обслуговують житловий фонд міста, прилеглі території до магазинів, кафе, ресторанів та інших об’єктів господарювання – суб’єктами підприємницької діяльності, приватний житловий сектор – власниками будинковолодінь. 

До допомоги двірникам у проведенні оперативних робіт з очищення дворів в період інтенсивних снігопадів долучилися і мешканці житлових будинків. Дякуємо усім небайдужим тернополянам за розуміння та допомогу.

Нагадаємо, що за невиконання вимог правил очищення міста від снігу, відповідні структури будуть нести відповідальність.

За порушення ст.152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) передбачено адміністративну відповідальність, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн до 1360 грн, а на відповідальних осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн до 1700 грн.

Перевірку скарг мешканців щодо незадовільного прибирання дворів, доріг та міжквартальних проїздів здійснює муніципальна інспекція.

Тож при виявленні дворів, під’їздів до них чи інших території, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, або зателефонувати на Цілодобову гарячу лінію 15-80, (0352) 23 – 63 – 97, +380673515710, +380674472919.