З 8 січня у Тернополі не посилюватимуть карантинні обмеження

6 січня у Тернополі відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді, на якому було заслухано інформацію від медичних працівників щодо стану захворюваності на коронавірус у Тернополі станом на початок року.

Відповідно до даних, впродовж останніх днів у місті не спостерігається приріст захворюваності на COVID-19, натомість, кількість інфікованих жителів знизилася, зменшилася кількість пацієнтів, що перебувають на лікуванні у медичних закладах Тернополя з діагнозом «коронавірусна інфекція», та практично відсутні хворі серед дітей і працівників закладів освіти.

«Зважаючи на це, комісія прийняла рішення не посилювати з 8 січня карантин та не вводити жодних додаткових обмежень на території Тернопільської громади. Діятимуть лише ті протиепідемічні заходи, що були прийняті раніше, - наголосив міський голова Сергій Надал. – Це означає, що з понеділка, 11 січня, в усіх тернопільських школах продовжиться навчання – учні молодших класів відвідуватимуть уроки в звичному режимі, а школярі 5-11 класів – відповідно до змішаної форми навчання. Рекомендуємо також суб’єктам господарювання не припиняти свою підприємницьку діяльність з 8 січня, а продовжувати працювати у звичному режимі».