6 жовтня під час повені у Тернополі випало понад 45 % місячної норми опадів

6 жовтня у Тернополі трапилася надзвичайна ситуація, а саме - дощова повінь, що тривала близько 2 годин і під час якої випало 46% місячної норми опадів. Це призвело до підтоплення окремих низинних вулиць міста та транспортного колапсу.

«У Тернополі ввечері 6 жовтня відбулося надзвичайна ситуація. Впродовж двох годин випало понад 950 млн літрів опадів.  Для порівняння -  населення міста складає близько 200 тис. людей і в перерахунку на одного мешканця випало 5 000 літрів опадів, а це - майже 1 млрд води за дві години, - повідомляє міський голова Сергій Надал. – В період дощового колапсу комунальні та підрядні організації працювали в посиленому режимі. Завдяки тому, що на колекторі у парку ім. Т. Шевченка були підняті плити, значний обсяг води зійшов».

Міський голова також зазначає, що у місті буде створена комісія, яка опрацює всі скарги тернополян, що постраждали від підтоплення, а це: окремі квартири, будинки, комерційні приміщення  і транспортні засоби, та передасть зібрану інформацію Уряду з вимогою виплатити компенсацію цим жителям міста.

Додамо, за дорученням міського голови у Тернополі забезпечуватиметься цілодобове чергування працівників комунальних служб, які будуть слідкувати за роботою дощеприймальних решіток, а на вул. Соломії Крушельницької - облаштовано додаткові місця для збору і прийому дощової води. На перевізників, чиї водії у вечірні години 6 жовтня з’їхали з маршруту, будуть складені протоколи про адміністративну відповідальність.