На вул. 15 квітня поблизу Збаразького кільця зводять сучасний надземний пішохідний перехід

Від початку тижня у Тернополі на вул. 15 Квітня (поблизу Збаразького кільця) розпочалися роботи з облаштування нового надземного пішохідного переходу. Сучасний пішохідний міст з’єднуватиме Варшавський мікрорайон з парком Національного відродження та просп. Степана Бандери.

Відповідно до проєкту, міст буде обладнано LED-освітленням, тож він стане чудовим орієнтиром для водіїв і пішоходів в нічну пору доби та символізуватиме в'їзд у місто. А для безпечного і комфортного пересування людей з інвалідністю, матерів з колясками та велосипедистів, міст обладнають двома сучасними ліфтами.

Наразі на вул. 15 квітня здійснюється перенесення електричних ліній та монтаж металевих опор мосту, проте у робочі дні перекриття руху автотранспорту не буде. 

Обмеження руху транспорту на даній ділянці дороги з метою облаштування ліфтів і конструкції мосту над проїжджою частиною заплановане на вихідні дні. 

До слова, висота мосту складає 6 метрів, а довжина – 60м. Схема мосту створює ідеальний поділ на сигменти по 3,5 метри.

Зведення нового мосту проводить будівельна компанія «Креатор-Буд» за власні кошти на виконання інвестиційної угоди з Тернопільською міською радою.