У Тернополі спостерігається позитивна динаміка зниження захворюваності на CОVID-19

Під час засідання міського оперативного штабу начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак проінформував про стан захворюваності у Тернополі на COVID-19.

Станом на 111-ий день карантину:

  • Всього зареєстровано 404 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію у Тернополі;
  • На стаціонарному лікуванні в лікарнях Тернополя  перебуває  48 хворих;
  • На амбулаторному  лікуванні перебуває 261 пацієнт (з них 242 дорослих і 19 дітей);
  •  Одужало 103 пацієнти;
  • В лікарні швидкої допомоги перебуває 44 пацієнти (39 мешканців Тернополя і 5 жителів Тернопільської області). В чотирьох пацієнтів виявили підозру на CОVID-19. На поточній кисневій підтримці з маскою перебувають двоє пацієнтів, на кисневому концентраторі також двоє пацієнтів. За попередню добу госпіталізували двох хворих з міста (один - з підтвердженим діагнозом CОVID-19, один - з підозрою);
  • В Тернопільський міській дитячій комунальній лікарні за вихідні не було жодного пацієнта з підозрами чи підтвердженим діагнозом CОVID-19. Станом на сьогодні підозру на коронавірусну інфекцію підтвердили в 4 пацієнтів (2 жителів міста і 2 жителів з району (матері з дітьми));
  • За даними сімейних лікарів на самоізоляції перебуває 321 особа (236 – дорослих та 85 дітей);
  •  Кількість випадків CОVID-19 за крайніх 7 днів (з 23 по 29 червня) зареєстровано в 65 осіб;
  • За крайній тиждень кількість проведених ПЛР-тестувань по визначенню CОVID-19 зроблено 941 особі.

За попередній тиждень спостерігається позитивна динаміка зниження захворюваності на CОVID-19. Показник зростання дорівнює  - 43 %.

Зазначимо, що ще 17 червня на засіданні міського оперативного штабу доручено директору Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги підготувати медичний заклад в госпіталь для лікування хворих з CОVID-19. Усі підготовчі етапи проведені, лікарня готова, розгорнуті додаткові ліжка. Оскільки на вихідних, в інфекційному відділенні не спостерігалось завантаженість ліжок, тому, наразі, немає потреби в переведені лікарні в госпіталь.

Також продовжується проведення ІФА-тестування медичним працівникам: в стоматологічній поліклініці №1 завершено проведення ІФА-тестування; в Тернопільській міській лікарні №2  зроблено 728 аналізів, жодного підтвердженого випадку немає; в Тернопільській лікарні № 1 проведено 60 працівникам. В центрі первинної медико-санітарної допомоги ІФА-тестування проведено для 212 працівників, з них 11 позитивних результатів. А працівники Тернопільської міської комунальної лікарні №1 отримають свій апарат ІФА-аналізатор і самотужки зможуть проводити тестування медикам.

До слова, лікарні Тернополя готові до подальшого прийому пацієнтів, забезпечені засобами індивідуального захисту та обладнанням, щоб надавати якісну медичну допомогу мешканцям громади.