23 травня відзначають День слави і пам'яті Героїв

Памятник Борців за Незалежність ТернопільУ травні український народ урочисто відзначає День слави і пам'яті Героїв. Ця традиція зродилась у кривавому двадцятому столітті.

Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли у Роттердамі було вбито полковника Євгена Коновальця. У травні також пішли з життя видатні борці XX століття за Українську державність Микола Міхновський та Симон Петлюра.

Напередодні цього дня у Тернополі були покладені квіти до пам’ятників Степану Бандери та Борців за Незалежність України.

«З тих часів кожне покоління українців надавало нового розуміння традиції. У цей день ми згадуємо лицарів Київської Русі, Запорізьке козацтво, Українських січових стрільців, учасників ОУН, вояків УПА, в'язнів радянських концтаборів, вірних підпільної Церкви, дисидентів, - зазначає міський голова Сергій Надал. - Ми вшановуємо наших сучасників - українців, які віддали життя у боротьбі з російським окупантом. У цей день ми згадуємо героїв минулого і сьогодення, які і для майбутніх поколінь будуть прикладом та натхненням».

Герої минулих поколінь і герої сьогодення своєю жертвою ставлять перед нами завдання і вимогу: відстояти незалежність, довершити справу будівництва країни, гідної їх високої жертви. Боротьба триває.

День героїв 2020 Тернопіль

День героїв 2020 Тернопіль

День героїв 2020 Тернопіль

День героїв 2020 Тернопіль

Степан Бандера Тернопіль памятник