Для відвідування тернопільських дитсадків необхідно отримати медичну довідку

З 1 червня у Тернополі відновиться робота закладів дошкільної освіти. З метою забезпечення належних умов у час поширення СOVID-19, працівники дитсадків проходять тестування на коронавірус, а управління освіти та науки проводить закупівлю необхідних миючих, антисептичних та дезінфікуючих засобів, безконтактних термометрів тощо.

Тим часом батькам відвідувачів дошкільних навчальних закладів теж необхідно потурбуватися про відвідування дитсадка їхньою дитиною у нових умовах.

Адже прийом дітей в заклад дошкільної освіти з 1 червня буде можливим за умови наявності довідки форми 095/о, що видається лікарями-педіатрами, дільничними та сімейними лікарями про відсутність медичних протипоказів, з відміткою про відсутність  контакту з хворими на інфекційні хвороби, хворими на COVID-19, з підозрою на COVID-19, та з особами, які перебувають на самоізоляції.

Така довідка буде видаватися батькам без огляду та відвідування дитиною медичного закладу.

Отримати таку довідку батьки можуть з 22 травня. Для цього необхідно сконтактувати з дільничним лікарем-педіатром, записатися на прийом завчасно і прийти на визначену годину і отримати довідку, в якій обов’язково має бути зазначено: «Дозволено відвідувати дошкільний навчальний заклад».

Діти, які не мають профілактичних щеплень, в заклад дошкільної освіти будуть прийняті тільки за рішенням комісії лікарів педіатричного відділення.

А вже з 1 червня у дитячому садочку медичний працівник буде проводити огляд дитини на педикульоз і коросту, вимірювати температуру тіла з відміткою у журналі.