З 1 червня у Тернополі відновиться робота дитячих садочків

20 травня Кабмін ухвалив рішення про запровадження адаптивного карантину до 22 червня та про початок другого етапу пом’якшення карантинних заходів після 22 травня. Відповідно до постанови, в регіонах, в яких здійснюється послаблення карантину, дозволено відновити роботу дошкільних навчальних закладів уже з 25 травня.

Тож, враховуючи спад захворюваності на коронавірусну інфекцію у Тернополі, міським оперативним штабом прийнято рішення, що уже з 1 червня дошкільнята зможуть повноцінно відвідувати дитячі садочки у нашому місті.

До цього часу в усіх дошкільних навчальних закладах Тернополя буде проведено інтенсивну підготовку приміщень та прилеглої території до роботи і прийому дітей в умовах карантину.

«Впродовж тижня всім працівникам дитсадків буде проведено експрес-тестування на коронавірус, щоб уникнути будь-якої загрози для відвідувачів, а також для безпечного перебування дошкільнят у групах, всі вони до 1 червня повинні пройти медичний огляд у лікаря-педіатра та отримати довідки з відміткою про відсутність контакту з хворими на коронавірус, з особами, у яких є підозри на COVID-19 та з тими, хто перебуває на самоізоляції, - зазначила на засіданні оперативного штабу Ольга Похиляк – У кожному садочку буде присутній медпрацівник, який щодня проводитиме температурний скринінг дітям та вихователям та слідкуватиме впродовж дня за станом здоров’я дітей, здійснюючи при цьому прийом дошкільнят не у приміщенні, а на вулиці».

Додамо, що в рамках підготовки дитсадків до відновлення роботи 1 червня, наразі проводиться закупівля всіх необхідних миючих, антисептичних та дезінфікуючих засобів, безконтактних термометрів і засобів індивідуального захисту для працівників і відвідувачів дошкільних навчальних закладів, а також ведуться роботи з поточного ремонту і утеплення будівель дитсадків, знезараження приміщень та аналізу питної води.