У Тернополі відбулося чергове засідання міського штабу для боротьби з коронавірусом

Під час чергового засідання оперативного штабу головний епідеміолог Володимир Паничев надав статистику захворюваності на COVID-19  в місті та області.

Так, станом на 24 квітня на Тернопільщині за період спостереження зареєстровано 985 підозр, за попередню добру їхня кількість зросла на 56 випадків. Загальна кількість лабораторно підтверджених випадків  COVID-19 в області 532, серед яких 33- це нові випадки, підтверджені за останню добу. Дослідження проводилося методом ПЛР.

«Серед захворілих 499 випадків – серед дорослих, 33 випадки – діти. Інтенсивний показник складає 51 випадок на 100 тис. населення. Зростання продовжується. Серед позитивного є відсутність летальних випадків, - зазначає Володимир Паничев. – Водночас, негативною є тенденція щодо зростання кількості осіб, що захворіли. Так, минулого тижня ми мали період відносною стабілізації – це 20 – 25 лабораторно підтверджених випадків, сьогодні ця цифра сягає більше 30 випадків за добу».

Серед причин зростання захворюваності Володимир Паничев називає невиправдану активність населення в час Великодніх свят. Є наявний ризик того, що в середині наступного місяці знову буде підйом захворюваності.

Щодо вікової структури, збільшилася частка хворих віком від 65 років, зараз вона складає 13,5%, а серед дитячого населення- 2,7%.

Як розповідає начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак, у медичних закладах міста ситуація виглядає так:

  • У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги перебуває 19 пацієнтів з лабораторно підтвердженим COVID-19; отримано 6 підозр;  4 пацієнтів готуються на виписки, серед яких двоє жителів Тернополя. Загалом одужало 5 мешканців міста;
  • У Тернопільській міській дитячій комунальній лікарні 23 квітня поступило 2 підозри. Проводяться дослідження біоматеріалу;
  • У Тернопільській міській комунальній лікарні № 3, яка визначена місцем обсервації, зараз перебуває 20 осіб.

Зазначимо, що безпосередньо у Тернополі темпи зростання кількості хворих на коронавірус є низькими, відсутні летальні випадки, а клінічний перебіг хвороби не є тяжким. Це результат вчасно запроваджених карантинних заходів, а також інтенсивного експрес-тестування представників цільових груп підвищеного ризику.  

Тож ми закликаємо тернополян і надалі дотримуватися усіх введених в місті обмежувальних заходів та не піддавати зайвий раз ризику своє життя і здоров’я. Нагадуємо, у місті діє заборона на відвідування кладовищ у поминальну неділю.