У період Великодніх свят правоохоронці нестимуть посилену службу біля тернопільських храмів

На період Великодніх свят у Тернополі правоохоронці цілодобово патрулюватимуть місто у посиленому режимі. Такі заходи проводитимуться з метою забезпечення охорони громадського порядку та дотримання мешканцями встановлених карантинних заходів.

Окрім патрулювання парків, скверів та зон відпочинку, нестимуть службу в посиленому режимі правоохоронці і під час богослужінь в Тернополі, а саме - поблизу усіх храмів в місті. Роботу працівників поліції забезпечено з метою оперативного реагування на будь-які порушення карантину.

Для дотримання священнослужителями і  парафіянами карантинних норм, з настоятелями та представниками традиційних українських церков попередньо проведено профілактичні бесіди і досягнуто домовленостей щодо усіх додаткових обмежувальних заходів, які повинні бути дотримані під час Великодніх богослужінь.

Нагадаємо, відповідно до погоджень з керівниками церков, під час проведення Богослужінь у всіх храмах необхідно дотримуватися наступних правил: трансляція онлайн, у храмі може бути не більше 10-ти осіб, серед яких священник, прислужник, дяк і особи, які технічно обслуговують Богослужіння та забезпечують онлайн-трансляцію. Обов’язковою умовою є носіння захисних масок чи респіраторів.

Тож закликаємо усіх вірних долучатися до спільної молитви напередодні та у день святкування Воскресіння Господнього виключно через засоби відеотрансляції з метою запобігання поширенню коронавірусу на території Тернопільської громади.

У зв’язку із винятковою ситуацією, беручи участь в онлайн-трансляціях богослужінь, тернополяни зможуть отримати благословення пасхальних страв, залишаючись у своїх домівках згідно із вимогами карантину.

Придбати уже освячені Великодні паски тернополяни також можуть у закладах роздрібної торгівлі міста.