Дайджест новин про актуальні події першого тижня квітня у Тернополі

Про отримання нового обладнання для лікарень, додаткові обмеження на час карантину, щомісячну надбавку лікарям, дезінфекцію громадського транспорту та капітальні ремонти читайте у дайджесті.

Основні події тижня:

· Лікувальні заклади Тернополя протягом тижня отримали від меценатів та волонтерів необхідне обладнання. Відтак, Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги отримала від місцевих благодійників спеціальні відсмоктувачі рідини із легень для лікування пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, новий УЗД-апарат та медичне обладнання на суму майже 800 тисяч гривень.

·  У Тернополі введено додаткові обмеження на час дії карантину. Про заборони, які діятимуть до кінця карантинного періоду, читайте ТУТ. На період карантину також у Тернополі ні ринки, ані ломбарди працювати не будуть.

Варто пам’ятати, що діяльність перукарень на час карантину заборонена. Для дотримання цих норм на вихідні та святкові дні буде забезпечена робота мобільних та піших спільних патрулів з числа працівників поліції, ДСНС, муніципальної інспекції в місцях відпочинку.

· У Тернополі всім медичним працівникам, які будуть залучені до лікування хворих на COVID-19, передбачена премія у розмірі 10 000 грн. Про це детальніше можете прочитати у статті.

· Про посилені заходи з дезінфекції громадського транспорту, зокрема, тих спецрейсів, що призначені для перевезення працівників підприємств критичної інфраструктури міста читайте за посиланням. А кондуктори, які працюють на спецрейсах у Тернополі, виходять на роботу у захисних костюмах.

Поточна робота:

· Попри надзвичайну ситуацію, у Тернополі тривають ремонти доріг, дворів та інших важливих об’єктів. Де виконано ремонти цього тижня, ви дізнаєтеся ТУТ.

· У Тернополі поблизу пішохідних переходів понижують бордюрний камінь. Більш детальну інформацію читайте у статті.

Нагадуємо, що:

· За комунальні послуги у Тернополі можна сплачувати онлайн. Деталі тут

· Соціальні послуги в період карантину теж можна отримати онлайн. Як це зробити, розкажемо тут