Тернопільська міська рада спрямувала кошти на придбання апаратів штучної вентиляції легень

Тернопільська міська рада прийняла зміни до бюджету громади на 48-ій позачерговій сесії Тернопільської міської ради.  Зі слів міського голови Сергія Надала, у змінах передбачено перерозподіл, які будуть спрямовані на потреби медичної галузі.

«Ми спрямовуємо додаткові кошти у сумі понад 10 млн. грн для  потреб медичної галузі, з яких понад 5 млн.грн. - на придбання апаратів штучної вентиляції легень. Інша сума коштів буде направлена на потреби медичних закладів для придбання предметів індивідуального захисту, гігієни, медикаментів», - зазначає Сергій Надал.

Лікарні міста готуються до роботи в особливий час карантину та імовірності поширення захворюваності на коронавірус. Відповідно, підготовлено можливість перепрофілювання, як самих лікарень, так і відділень в міських лікарнях.  Це превентивний захід.

«У місті одна з лікарень  буде базовою для лікування хворих на COVID- 19, якщо такі пацієнти будуть, - зазначає міський голова. - Інша лікарня буде передбачена для проходження обсервації тих, хто був в контакті з хворими. Також ще одна лікарня залишиться базовою для лікування всіх тернополян з іншими видами захворювань».

Закликаємо тернополян вчасно звертатися за медичною допомогою та не піддавати ризику своє життя та людей поруч.  А у разі підозри на коронавірусну інфекцію, тернополянам варто звертатися «гарячу лінію» оперативного штабу - 098 441 59 81.