Тернополян закликають звертатися на «гарячу лінію» щодо ймовірного занедужання на коронавірус

Тернопільські лікарі оперативно відреагували на ситуацію з ймовірною підозрою захворювання дитини, яка нещодавно повернулася з Іспанії, на коронавірус (COVID – 19). Діагноз у дитини, про яку розповідали у ЗМІ раніше, не підтвердився. За результатами досліджень у хворого виявили грип типу «B».

У ситуації, що склалася, працівники медичних установ (дитячої міської комунальної лікарні, обласного лабораторного центрів, оперативного штабу) спрацювали професійно і злагоджено.

«Ситуація в світі та в Україні із захворюванням на COVID – 19 непередбачувана, але ми вчасно зреагували і в наступних подібних ситуаціях працюватимемо злагоджено і професійно. Зараз надзвичайно багато людей повертаються з-за кордону, - зазначає лікар – епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев. –Людина може прибути з-за кордону абсолютно здоровою, температурний скринінг на місці перетину кордону може не виявити симптомів. А проблеми можуть розпочатися, коли людина перебуватиме вже в Україні. Тож, при виявленні ознак захворювання, насамперед, потрібно обов’язково звернутися за медичною допомогою до сімейного лікаря чи педіатра, зателефонувати на «гарячу лінію» за консультацією. Це зробити потрібно обов’язково, адже чим скоріше ми почнемо медичне лікування, тим кращій результат очікується. Навіть, якщо це не коронавірусна інфекція, ми оперативними діями убезпечимо людей від контакту і від можливого поширення хвороби».

Медики звернулися до тернополян із проханням не «сіяти» паніку та не розповсюджувати недостовірну інформацію щодо інфекційних захворювань на коронавірус, дотримуватися правил гігієни та, при необхідності, звертатися до лікарів.

Нагадуємо, у Тернополі запроваджено телефон цілодобової «гарячої лінії». Зателефонувавши за номером 098 4415981, тернополянам з можливими проявами коронавірусної інфекції нададуть консультацію і, при потребі, організують лікувально-профілактичні заходи.