Як зареєструвати дитину у перший клас школи Тернополя? (інструкція)

УВАГА! У 2021 РОЦІ РЕЄСТРАЦІЯ У ПЕРШИЙ КЛАС ВІДБУВАЄТЬСЯ НА ПОРТАЛІ https://school.isuo.org/

З 1 березня у школи Тернополя запроваджується обов’язкова електронна реєстрація дітей для зарахування до першого класу через систему, яка працює на основі технології Blockchain.  

Новий сервіс дасть можливість тернополянам прозоро користуватися правом черги на зарахування у школу, унеможливлює зміни у системі.

 

 ІНСТРУКЦІЇ:

  • З інструкцією, як зареєструватися на порталі, ви можете ознайомитися тут
  • Також доступна відеоінструкція

 

Як зареєструвати дитину у перший клас школи Тернополя?

Крок1. Один із батьків/законних представників реєструється на порталі

Крок2. Вносить свої дані та дані дитини, обрає школу за територією проживання;

Крок3. Впродовж 10-ти робочих днів після надходження на вашу пошту статусу "На розгляді", принесіть у школу наступний перелік документів:

  • Заяву про зарахування дитини до першого класу закладу освіти від одного з батьків дитини (законного представника), поданої особисто (з пред’явленням документа, що посвідчує особу заявника) за зразком
  • Копію та оригінал свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти;
  • Оригінал або копію медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду»;
  • Карту профілактичних щеплень
  • Копію та оригінал документа, що підтверджує місце проживання дитини (для підтвердження права на першочергове зарахування).

Крок4. Отримайте сповіщення про зарахування вашої дитини у школу на електронну пошту.

 Хто має право на першочергове зарахування у школу?

  • Діти, місце проживання яких закріплене за територією обслуговування 
  • Діти, які є братами та/або сестрами учнів цього закладу;
  • Діти працівників цього закладу освіти;
  • Діти, які є випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти (за наявності).

Поширені питання

***

Питання. Що буде, якщо батьки/законний представник не принесуть у школу необхідних документів впродовж 10-ти робочих днів після електронної реєстрації?

Відповідь: Така заявка буде відхилена. Батьки/законний представник зможуть повторно подати заявку на зарахування, яка опиниться у черзі під новим порядковим номером. Проте відновити попереднє місце у черзі буде неможливо.

***

Питання: У скільки шкіл маю право подати електронну заявку на зарахування у перший клас?

Відповідь: У декілька шкіл. Проте у школу, яка обслуговує ваш будинок, вас зараховують першочергово, тоді, як у інші вибрані вами установи, ваша заявка буде розглядатися лише за наявності вільних місць.

Також будьте уважні, адже якщо одна школа підтвердить ваше зарахування, тоді заявки на зарахування у інші заклади будуть автоматично відхилені системою. У такому випадку відновити номер у черзі буде неможливо, тому вам доведеться повторно подавати електронну заявку.

***

Питання: Якщо мені прийшло підтвердження про зарахування дитини у школу, але я передумав/змінилися обставини. Яким чином скасувати заявку?

Відповідь: У вашому кабінеті на порталі є можливість відслідковувати статуси розгляду усіх поданих вами заявок. Також у вас є можливість «Скасувати заявку». Це означає, що заявка буде скасована і пропаде у черзі. Якщо у вас буде необхідність повторно подати документи про зарахування дитини у школу, вам доведеться подати електронну заявку ще раз, яка опиниться під новим порядковим номером.

***

Питання: Якщо я хочу, щоб моя дитина відвідувала школу, яка не відноситься до території нашого проживання?

Відповідь: Ви можете подати заявку у будь-яку школу. У випадку, якщо дитина проживає не за місцем обслуговування школи, така заявка буде розглядатися відповідно до черги, але за наявності вільних місць (орієнтовно наприкінці травня).

Якщо у бажаній школі, відповідно до черги, буде вільне місце, ваша дитина буде навчатися у цьому закладі. Якщо ж вільного місця не буде, і не буде вільних місць у школі, яка закріплена за територією вашого проживання, у такому випадку вашій дитині запропонують третій варіант, де будуть вільні місця і яка буде наближена до території вашого проживання.

***

Питання: Якщо я не маю електронної пошти/не вмію користуватися системою, як відбудеться процес зарахування моєї дитини у перший клас?

Відповідь: У такому випадку вас зареєструє у електронну чергу відповідальний адміністратор у школі.

***

Питання: Чи захищені дані моєї дитини у системі?

Відповідь: Так, усі дані захищені. Дані усіх дітей можуть переглядати лише адміністратори школи та управління освіти і науки. Інші батьки або сторонні особи доступу до перегляду даних вашої дитини не мають.

Документи

Для більш детального ознайомлення з Порядком електронного зарахування у школи, ви можете ознайомитися з рішенням виконавчого комітету №179 від 26.02.2020 року про «Про порядок організації та проведення електронного зарахування дітей до першого класу закладів загальної середньої освіти Тернопільської міської ради» ***

У вас залишилися запитання щодо електронної реєстрації вашої дитини у школу?

Пишіть нам на електронну пошту ternopil.osvita@gmail.com