Єдине у Тернопільській області інфекційне відділення відремонтоване і належним чином облаштоване лише в міській лікарні швидкої допомоги

Інфекційне відділення Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги відкрито у 70-х роках минулого століття. Незважаючи на те, що це відділення працює при міській лікарні, медичну допомогу надає також і жителям всієї Тернопільської області, оскільки такої обласної лікарні немає.

За останні роки на потреби відділення було спрямовано понад 12 млн грн, з яких 9,5 млн грн – на капітальний ремонт усього приміщення, який завершився в 2016 році.

В рамках реконструкції було відремонтовано та утеплено фасад, замінено вікна на енергозберігаючі, інженерні комунікації, у палатах проведено ремонти, облаштовано санвузли, проведено гарячу воду, облаштовано окремі інфекційні бокси.

Після проведення реконструкції приміщень, за кошти міського бюджету було придбано твердий та м’який  інвентар (меблі, подушки, ковдри тощо), забезпечено відділення функціональними ліжками з матрацами та придбано ЕКГ-апарат.

Враховуючи ускладнення епідеміологічної ситуації та наявний ризик поширення збудників вірусного походження, було закуплено респіратори, маски, швидкі тести на грип, вироби медичного призначення (пульсоксиметри) та ін. Також додатково замовлено засоби індивідуального захисту і медикаменти, а саме: костюми біозахисту, респіратори класу FFP3, FFP2, захисні окуляри, рукавиці нітрилові, термометри   дистанційні, тонометри тощо.

У відділенні розпочато роботи із забезпечення палат централізованою подачею кисню, а також триває виготовлення проєкту модернізації вентиляційної системи в боксованих палатах.

Окрім того, за кошти міської ради наразі оголошено тендер на придбання апарату штучної вентиляції легень вартістю майже 800 тис. гривень.