Пам'ять Героїв Небесної Сотні вшанували у Тернополі

Традиційно, 20 лютого в Україні та у Тернополі, зокрема, згадують тих, хто Героїчно загинув під час зимових протистоянь на Майдані в 2014 році.

За загиблими учасниками Революції Гідності у Тернополі провели мітинг- реквієм та покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні.  Долучився до заходів з нагоди пам’ятного дня і очільник Тернополя Сергій Надал.

«Подвиг героїв Небесної Сотні – біль і сльози в очах батьків, матерів, дітей та сестер, бо жодна людина не замінить матері сина чи батька дитині, - наголошує Сергій Надал. – На жаль, сьогодні ми усвідомлюємо те, що не всі цінності Майдану реалізовані, але ми не повинні зупинятися! Наше завдання – будувати нову Україну! Ми пам’ятаємо героїв Небесної Сотні, заповіти майдану і нашим завданням є - збудувати єдину сильну могутню українську державу, де кожен українець буде почувати себе вільно, і саме така країна буде найкращим пам’ятником тим, хто поклав за неї своє життя!».

Тоді, 6 роки тому, у лави Небесної Сотні відійшли семеро наших земляків. Наймолодшим із героїв Тернопільщини став Назар Войтович. Ще одним загиблим того фатального четверга стали Устим Голоднюк, Василь Мойсей, журналіст Ігор Костенко, Олександр Капінос і Тарас Слободян.