У Тернополі відбувся мітинг – реквієм за загиблими воїнами – афганцями

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниця виведення військ з Афганістану у тернопільському парку Національного відродження відбулося віче-реквієм та покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям. 

У поминальній панахиді взяли участь військовослужбовці, представники громадськості та міської ради.

«Війна в Афганістані – це трагедія сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати. Але ця далека війна дала Україні свою рідну військову еліту. Без якої б не відбулася і не втрималася незалежна України, - відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал. - Саме «воїни-афганці» одні з перших вийшли на Майдан, брали активну участь у найжорстокіших протистояннях. А вже через декілька місяців добровільно вирушили захищати Україну на Схід. Сьогодні ми віддаємо шану всім афганцям-захисникам Батьківщини - і живим, і тим, хто загинув у бою».

Як додав Сергій Надал, жертовність і відданість у захисті забути неможливо. Це наше минуле, наша історія – історія українського народу. Наш обов’язок - підтримувати ветеранів, що повернулися із пекла війни.

Афганці Тернопіль вшанування

Памятник афганці тернопіль

Афганці Тернопіль вшанування Сергій Надал мер Тернопіль

Афганці Тернопіль вшанування памятник

Афганці Тернопіль вшанування

Афганці Тернопіль вшанування

Афганці Тернопіль вшанування

Афганці Тернопіль вшанування