Верховний суд визнав право власності за приміщенням, у якому була розміщена аптека №78, за міською радою

аптека №78Приміщення за адресою вул. Руська, 23, у якій розміщена аптека №78, – власність Тернопільської міської територіальної громади. Таке рішення прийняв Верховний суд України.

21 січня 2020 року Верховний суд, як найвищий суд в системі судоустрою в Україні, прийняв рішення та задовольнив касаційну скаргу Тернопільської міської ради, скасувавши попередні рішення суддів.

У своєму рішенні Верховний суд прийшов до висновку, що підхід до визначення предмету доказування у спорі не може мати формального характеру, а повинен забезпечувати дійсне дослідження всіх критеріїв, визначених законодавством України.

Така позиція Верховного суду свідчить про те, що попередні судові рішення Господарського суду Тернопільської області та Західного апеляційного господарського суду були незаконними та в певній мірі упередженими по відношенню до Тернопільської міської ради.

Довідково зазначимо, що приміщення (житловий будинок) по вул. Руська, 23 знаходиться у комунальній власності міста з 25 жовтня 1989 року. Комунальне підприємство Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна аптека №78» протягом десятків років орендувало приміщення в міської ради, проте договір оренди на це приміщення з аптекою завершився ще у 2016 році.