Приміщення колишньої залізничної лікарні перебуває у комунальній власності Тернопільської міської територіальної громади

Комунальне майно на вул. І.Франка, 3 – приміщення  колишньої залізничної лікарні станом на сьогодні перебуває у комунальній власності Тернопільської міської територіальної громади. Тернопільська міська рада лише визначила можливість приватизації об’єкта, однак процедура є не реалізованою. Договір купівлі-продажу не укладений.

Тернопільська міська рада вчиняє дії щодо приватизації комунального майна відповідно до вимог Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна» та на підставі рішення «Про приватизацію державного та комунального майна» про включення об’єкту в перелік, що підлягає приватизації, прийнято на сесії Тернопільської міської ради №7/35/199 від 06.06.2019 року.

В ході підготовки об’єкту до приватизації  орендарем надано документи щодо проведених робіт з поліпшення об’єкта - Технічний висновок будівельної експертизи ЗВІТ №11/05-19-О від 10.05.2019 року та висновок експерта-оцінювача про вартість невід’ємних покращень майна від 31.05.2019 року.

Державна архітектурно-будівельна інспекція засвідчила відповідність закінченого будівництвом об’єкта проектній документації та підтвердила його готовність до експлуатації відповідним Cертифікатом №ІУ №163190810149.

Відтак, всі дії Тернопільської міської ради відбуваються в межах чинного законодавства, а поширені твердження прокуратури - не відповідають дійсності та обставинам справи.