У Тернополі встановили меморіальну стелу «Воїнам, загиблим за волю України»

Стела На знак вшанування пам’яті Героїв, що віддали своє життя за волю України в російсько-українській війні, у Тернополі встановили меморіальну стелу з іменами 105-ти загиблих воїнів. Автором проекту став український архітектор Данило Чепіль.

Офіційна церемонія відкриття та освячення меморіалу відбулася 3 вересня у парку ім. Т. Шевченка,  під час якої священнослужителі традиційних християнських церков відправили поминальну панахиду, а представники влади та громадськості поклали квіти до символічного пам’ятного постаменту та вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання.

«Сьогодні ми зібралися тут, аби увіковічнити пам’ять тих патріотів, хто поставив інтереси країни та нації вище, аніж свої власні, хто не пожалів найдорожчого- свого життя заради того, щоб усі ми сьогодні жили у незалежній українській державі, - звернувся до присутніх міський голова Тернополя Сергій Надал. - Кожен з них є Героєм, на їхньому прикладі вчиться сучасне покоління і їх наслідуватимуть прийдешні покоління. Пам’ять про наших Героїв повинна завжди жити у наших душах та серцях. Вічна пам’ять та вічна слава загиблим».

Меморіальна стела у Тернополі

освячення меморіальної стели Тернопіль

Меморіальна стела

у Тернополі відкрили та освятили меморіальну стелу