Провідні експерти обговорили в Тернополі шляхи вдосконалення національної системи охорони здоров’я

У Тернополі в Українському Домі відбувся перший Всеукраїнський медичний форум "Вдосконалення національної системи охорони здоров'я", організований ГО «Фундація інноваційного лідерства» і благодійним фондом «MANUS DEI» з метою аналізу досвіду проведення медичної реформи в Україні протягом 2018 року та  відзначення кращих практик.

На форумі виступили провідні екcперти у галузі медицини, серед яких: член Президії Національної лікарської Ради, уповноважений координатор УМЕС Костянтин Надутий, голова Української Федерації громадських організацій сприяння охороні здоров'я громадянського суспільства Наталя Лісневська, начальник відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростислав Левчук, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Микола Медвідь,  голова правління Всеукраїнського лікарського товариства Микола Тищук, експерт страхового ринку з темою «Страхова медицина в національній системі охорони здоров'я» Юрій Бородін та інші.

Привітали учасників та гостей заходу міський голова Тернополя Сергій Надал спільно з народним депутатом Ігорем Побером та  головою благодійного фонду «MANUS DEI»  Андрієм  Доценком.

«Тема цього форуму є надзвичайно важливою і потрібною, адже здоров’я населення- це майбутнє нашої держави і особливо зараз, коли в Україні триває впровадження медичної реформи, - наголошує Сергій Надал. – Охорона здоров’я є одним із пріоритетних напрямків роботи Тернопільської міської ради, тому з кожним роком у нас збільшується обсяг фінансування з міського бюджету на потреби  галузі, збільшується сума вкладених інвестицій (як державних, так місцевих, і приватних), а також, протягом декількох років у місті реалізовується програма «Здоров’я тернополян», яка уже дає позитивні результати. І я сподіваюся, що після завершення сьогоднішнього форуму ми отримаємо нові чіткі пропозиції щодо надання якісних та ефективних медичних послуг, покращення умов праці  і фінансового забезпечення лікарів».

Під час форуму присутні ознайомилися з успішним досвідом організації первинної медичної допомоги у Тернополі та роботою закладів охорони здоров’я з урахуванням медичної реформи та формуванням міської об'єднаної територіальної громади. Також експерти обговорили принципи формування кадрової політики в системі охорони здоров'я, роль страхової медицини в системі вітчизняної охорони здоров'я, формування спроможної мережі та взаємодії з Національною службою здоров'я України, а також проаналізували особливості муніципального замовлення як механізм модернізації медичної галузі.