КП «Тернопільелектротранс» зможе придбати 100 пасажирських автобусів

На черговій сесії Тернопільської міської ради депутатами надано дозвіл на укладання договору купівлі-продажу транспортних засобів комунальним підприємством «Тернопільелектротранс», а саме 100 низькопідлогових пасажирських автобусів, які  курсуватимуть вулицями міста.

«Ми продовжуємо роботу над створенням у Тернополі єдиної комунальної транспортної компанії, в рамках якої з міського бюджету виділено кошти на придбання 30-ти пасажирських низькопідлогових автобусів, а зараз рішенням сесії надано згоду на придбання підприємством ще ста одиниць транспортного засобу за рахунок інших джерел фінансування», - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Придбання автобусів відбуватиметься шляхом укладання «Договору купівлі-продажу транспортних засобів» з банківською установою або іншим потенційним інвестором на суму до 190 млн. грн. за допомогою процедури відкритих торгів у відповідності до чинного законодавства. Спеціальною умовою договору є розстрочка платежу на 60 календарних місяців.

Очільник Тернополя пояснив, що завдяки компанії, яка надасть можливість «Тернопільелектротранс» придбати автобуси на умовах відстрочки платежу, пришвидшиться процес переходу від приватного транспорту до комунального та підвищиться якість надання послуг з перевезення пасажирів.

Нагадаємо, у Тернополі наразі також триває оновлення маршрутної мережі міста.