Завершився XVI Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют».

23 вересня виставою Національного театру імені Марії Заньковецької "Марія Заньковецька» завершився XVI Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют».

Участь у фестивалі цього року взяли театри зі Львова, трупи з Луцька, Коломиї, Чернівців, Києва та Хмельницького. Очільник Тернополя Сергій Надал привітав молодих режисерів, постановників, акторів та поціновувачів театрального мистецтва із завершенням події, що уже стала справжнім театральним святом.

«Я пишаюся тим, що таке свято щороку відбувається у нашому місті. Без «Театральних вечорів» вже не можливо уявити Тернопіль, адже фестиваль став справжньою візитівкою нашого міста в Україні та світі, - зазначає Сергій Надал. -  Саме у Тернополі відроджуються славні традиції тернопільського театру. Ще у 1915 році молодий актор Лесь Курбас разом з друзями по Тернопільській гімназії заснував театр, що називався «Тернопільські театральні вечори». Театр був шалено популярний. Сучасні «Тернопільські театральні вечори» – це шана геніїв театру минулого, возвеличення митців сучасності та площадка для старту нових метрів театру».