Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

ПОРЯДОК використання коштів, передбачених обласною програмою розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2023 роки

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови
обласної державної адміністрації

від 04.01.2021 № 1/01.02-01

Зареєстровано в Південно-Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ)

12 січня 2021 року за № 1/122

 

 

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених обласною програмою розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2023 роки, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва

I. Загальні положення

1. Порядок використання коштів, передбачених обласною програмою розвитку малого та середнього підприємництва на  2021-2023 роки, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва(далі – Порядок)розроблено відповідно до обласної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки,затвердженої рішенням сесії Тернопільської обласної ради
від 23 грудня 2020 року № 41,Угоди про співробітництво між Тернопільською обласною державною адміністрацією, Тернопільською обласною радою та Фондом розвитку підприємництвавід 18 грудня 2020 року № 1. Порядоквизначає механізм здійснення такого відшкодування за кредитами,що надаються банками-партнерами Фонду розвитку підприємництва(далі – ФРП), з метою сприяння розвитку суб’єктів малого і середнього підприємництва
(далі – СМСП), збільшення їх інвестиційної та економічної активності, створення нових робочих місць,зростання показників добробуту населення та збільшення надходжень до бюджету області.

2. Головним розпорядником бюджетних коштів є департамент економічного розвитку і торгівлі Тернопільської обласної державної адміністрації.

3. У цьому Порядку терміни вживаються у такому значенні:

банки-партнери ФРП– банківські установи, які уклали угоди про партнерство з ФРП в рамках чинних кредитних програм/проектів ФРП з підтримки фінансування СМСП та які уклали угоди про співробітництво з департаментом економічного розвитку і торгівлі Тернопільської обласної державної адміністрації;

позичальники– СМСП, які уклали кредитні договори з банками-партнерами ФРП;

реєстри погодження позичальників, які можуть претендувати начасткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків – перелік позичальників, який містить інформацію про відповідність позичальників критеріям, визначеним у цьому Порядку, та які подаються банками-партнерамиФРПголовному розпоряднику бюджетних коштів, за формою згідно з
додатком 1 до цього Порядку;

реєстри позичальників начастковевідшкодування відсоткових ставок за кредитами банків – перелік позичальників, які отримали право на компенсацію частини відсоткових ставок, що подається банками-партнерамиФРПна розгляд головному розпоряднику бюджетних коштів, за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку;

часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків – часткова компенсація з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитними договорами між банками-партнерамиФРПі позичальникамита договорами між головним розпорядником бюджетних коштів та позичальниками про надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків-партнерів ФРП.

4.Інші терміни вживаються у значеннях, наведених у чинному законодавстві України.

5.Часткове відшкодування відсотків за кредитами банків згідно з вказаним Порядком здійснюється на підставі укладених угод між розпорядникомбюджетних коштів ібанками-партнерамиФРПта договорів між головним розпорядником бюджетних коштів та позичальниками про надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків-партнерів ФРП.

6. Відбір банків-партнерівФРП, моніторинг їх фінансового стану та оцінку результатів надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанківздійснює ФРП – правонаступник всіх прав і зобов’язань Німецько-Українського Фонду згідно з наказом Міністерства фінансів України від 11 січня 2020 року № 5 ,,Про рішення учасника Німецько-Українського фонду”.

7. Відповідно до цього Порядку часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами,що надаються за рахунок коштів ФРП, здійснюється на рівні 50% номінальної відсоткової ставки, що встановлюється кредитними договорами між банками-партнерамиФРП і позичальниками та діє на дату укладення кредитних договорів.

8. Часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків-партнерів ФРП здійснюється в межах суми, що не перевищує 100 тис. євро в рамках кредитного договору, укладеного між банком-партнером ФРП та позичальником.

ІІ. Загальні умови надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків

9. Позичальниками згідно з цим Порядком можуть бути СМСП – резиденти України, що зареєстровані в Тернопільській області,  виробничі потужності яких розміщені на території Тернопільської області та які підпадають під визначення суб’єктів малого або середнього підприємництва,згідно з положеннями Господарського кодексу України.

10. Для отримання часткового відшкодування відсоткової ставки за кредитами банків згідно з цим Порядком позичальник має здійснювати свою  діяльність, визначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – ЄДРПОУ), відповідно до Класифікації видів економічної діяльності ДК 009:2010 (далі – КВЕД 2010), які відносяться до основних інвестиційних напрямів, визначених у додатку 3 до цього Порядку.

11. Цільове призначення кредитів в рамках напрямів діяльності позичальника відповідно КВЕД 2010:

на придбання устаткування, обладнання та інших основних засобів виробничого призначення;

на модернізацію технологічного процесу виробництва або основних засобів (машин, обладнаннятощо) для розширення діючого або створення нового виробництва, зниження собівартості;

на придбання, будівництво або реконструкцію приміщень, необхідних для розширення діючого або створення нового виробництва.

12. Не підлягають розгляду проєкти позичальників, які претендують на отриманнячасткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, у разі:

здійснення фінансово-господарської діяльності за межами Тернопільської області, в тому числі розміщення там виробничих потужностей;

фінансування діяльності нерезидентів України, за винятком випадків, передбачених міжнародними договорами України;

виробництва продукції та/або надання послуг, які є екологічно небезпечними;

виробництва та/або реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів, зброї, спорядження та військового обладнання, обміну валют; 

здійснення оптово-роздрібної, дрібнороздрібної торговельної діяльності; 

фінансування гральних закладів (казино, букмекерських підприємств);

придбання товарів та послуг з метою використання в особистих цілях (споживчі кредити);

фінансування банківських установ, кредитних організацій, страхових організацій, інвестиційних фондів, недержавних пенсійних фондів, професійних учасників ринку цінних паперів, ломбардів;

здійснення надання в оренду та/або реалізація нерухомого майна, як одного з основних видів діяльності СМСП;

поповнення обігових коштів;

рефінансування існуючих зобов’язань позичальника по відношенню до банків-партнерів та інших банківських установ;

збиткової діяльності СМСП;

інших випадків, визначених чинним законодавством.

13. Кредити надаються виключно в національній валюті. Сума кредиту наданого одному позичальнику не може перевищувати 80% вартості об’єкта кредитування, а частка власної участі позичальника у фінансуванні об’єкта кредитування – не менше 20%.

14. Максимальна сума кредиту, що може бути надана одному позичальнику, не може перевищувати суму в національній валюті, еквівалентну 100 000 євро, визначену за офіційним курсом НБУ на дату укладення кредитного договору між банком-партнеромФРП та позичальником.

15. Загальна сума боргу позичальника перед банком-партнером ФРПза всіма чинними кредитними договорами, укладеними банком-партнеромФРПз таким позичальником, з урахуванням суми кредиту, який запитується позичальником у банка-партнераФРП, передбаченої цим Порядком, не може перевищувати сумиеквівалентної 0,5 млн євро для суб’єкта малого підприємництва та 1 млн євро – для суб’єкта середнього підприємництва, визначеної за офіційним курсом НБУ на дату укладення кредитного договору.

16. Максимальна комісія банків-партнерівФРП за надання кредиту не може перевищувати 0,5% від загальної суми кредиту позичальника в разі надання кредиту за рахунок коштів ФРП та 1% – в разі надання кредиту за рахунок власних коштів банків-партнерів ФРП. Інші види комісій, додаткових платежів, які можуть нараховуватись на позичальника, не допускаються.

17. Максимальна номінальна відсоткова ставка фінансування для позичальників встановлюється кредитними договорамиміж банками-партнерами ФРП та позичальникамиі не повинна перевищуватисуми облікової ставки НБУ (визначеної на день укладення кредитного договору) плюс 3% річних.

18. Максимальний строк здійснення часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків-партнерів ФРПне повинен перевищувати перші 36 місяців з дати погодження його надання в рамках нового кредитного договору.

19. Сплата відсотків за користування кредитом здійснюється позичальником щомісячно.

20.Кошти обласного бюджету, передбачені на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, використовуються відповідно до цього Порядку, в тому числі на здійснення часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків відповідно до кредитних договорів, укладених                           у 2018-2020 роках  та чинних на момент дії цього Порядку, якщо максимальний строк здійснення часткового відшкодування не перевищує перших36 місяців.

21.Дія цього Порядку поширюється щодо виконання зобов’язань  перед позичальниками відповідно до рішень Комісії з розгляду реєстрів погодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків (далі – Комісія), прийнятих
у 2018-2020 роках.

22.Обсяг коштів на часткове відшкодування відсоткових ставок, обумовлений у договорах між головним розпорядником бюджетних коштів та банками-партнерами ФРП, не повинен перевищувати загального обсягу видатків на зазначену мету, передбачених обласною програмою розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки та обсягу бюджетних призначень на відповідний бюджетний рік.

23. Обсяг коштів на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, зазначених у реєстрах позичальників на відповідний рік та з урахуванням зобов’язань перед позичальниками у попередніх роках, погоджених комісією, не повинен перевищувати обсягу видатків на зазначену мету, передбаченого обласною програмою розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2023 рокита обсягу бюджетних призначень на відповідний бюджетний рік.

ІІІ. Вимоги до СМСП

24. СМСП на момент надання їм кредиту повинні відповідати таким вимогам:

24.1. Мати стабільний фінансовий стан, а саме:

вести фактичну господарську діяльність не менше 18 місяців, у тому числі прибуткову діяльність в останньому звітному році (для сезонних підприємств з врахуванням сезонності);

мати клас боржника для юридичних осіб – не менший ніж 8-й та для фізичних осіб-підприємців – не гірший ніж 4-й, згідно з вимогами Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями, затвердженого постановою Правління Національного банку Українивід 30 червня 2016 року № 351 (із змінами).

24.2. Бути юридично незалежними, тобто 25% і більше його статутного капіталу не може належати прямо чи опосередковано одній та більше юридичним особам, які підпадають під визначення суб’єктів великого підприємництва.

24.3. Не мати простроченої заборгованості по основному боргу та відсоткахперед банками-партнерамиФРПна момент підписання нового кредитного договору.Допускається наявність простроченої заборгованості за основним боргом та відсотками за кредитом будь-якому кредитору тривалістю не більше 30 календарних днів, яка має бути погашена на момент подання кредитної заявки. 

 

24.4. Мати позитивну кредитну історію у банків-партнерівФРПвпродовж останніх 12 місяців (за наявності).

24.5. Не перебувати у стані ліквідації, реорганізації або банкрутства на момент підписання нового кредитного договору.

24.6. Щодо них не мають проводитися процедури фінансової реструктуризації, передбачені Законом України ,,Про фінансову реструктуризацію”.

24.7. Не мати заборгованості щодо сплати податків і зборів перед бюджетами усіх рівнів та державними цільовими фондами.

25.Часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків згідно з цим Порядком не надається у разі:

подання СМПС завідомо недостовірних відомостей та документів;

отримання СМСП державної підтримки з порушенням умов щодо цільового використання бюджетних коштів, що доведено в установленому порядку;

отримання СМСП аналогічної за видами державної підтримки, строк надання якої не закінчився.

IV. Механізм надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків

26. СМСП подають до банків-партнерівФРПзаяву на отримання часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитом банку (додаток 4) тадовідку щодо державної допомоги відповідно до Закону України,,Про державну допомогусуб’єктам господарювання”
(додаток 5).

27. СМСП подають до банків-партнерів письмове підтвердження щодо його відповідності пункту 24 цього Порядку.   

28. Банки-партнериФРПаналізують отримані від СМСП пакети документів, фінансовий стан, ділову репутацію, правові аспекти діяльності позичальників, відповідність позичальників вимогам розділів ІІ-ІІІ цього Порядку та приймають рішення щодо кредитування і укладання кредитних договорів.

29. Для розгляду можливості надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, банки-партнери щомісячно
до 5 (п’ятого) та 25 (двадцять п’ятого)числанадають головному розпоряднику бюджетних коштів у паперовому вигляді два примірники реєстрів погодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків,заяви на отримання часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами банків та довідки щодо державної допомоги відповідно до Закону України ,,Про державну допомогусуб’єктам господарювання”.

30. З метою розгляду реєстрівпогодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджується складта положення про діяльністькомісії з розгляду реєстрівпогодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків.

31. Головний розпорядник бюджетних коштів протягом 2 (двох) робочих днів з дня отримання від банків-партнерівФРПреєстрівпогодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, відповідно до вимог цього Порядку, надає ці реєстри на розглядКомісії.

 

32. Рішення щодо погодження, повернення на доопрацювання, не погодження реєстрів погодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків,поданих банками-партнерамиФРПдо головного розпорядника бюджетних коштів, приймається Комісією протягом 5 (п’яти) робочих днів з дня отримання від головного розпорядника бюджетних коштів реєстрівпогодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків.

33. Рішення щодо погодження реєстрівпогодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків приймаєтьсяКомісією в порядку черговості їх надходження до головного розпорядника бюджетних коштів від банків-партнерівФРП, що фіксується за допомогою системи електронного документообігу АСКОД, що діє в департаменті економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації відповідно до Інструкції з діловодства в Тернопільській обласній державній адміністрації, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації 29 жовтня 2018 року № 812-од(із змінами).

34. Рішення щодо повернення на доопрацювання реєстрів погодженняпозичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, приймається Комісією у разі виявлення помилок та невідповідностей заповнених граф,визначених у додатку 1 до цього Порядку та/або невідповідності позичальників вимогам пунктів 9-13 цього Порядку.

35. Реєстрипогодженняпозичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, щодо яких Комісією прийнято рішення про повернення їх на доопрацювання, доопрацьовуються банками-партнерамиФРПпротягом 3 (трьох) робочих днів з дня отримання даних реєстрів від головного розпорядника бюджетних коштів та надаються повторно головному розпоряднику бюджетних коштів.

36. Порядок черговості надходження реєстрів погодженняпозичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків,  повернених на доопрацювання, зберігається у порядку черговості їх попереднього надходження,  що було зафіксовано за допомогою системи електронного документообігу АСКОД, за умови дотримання строків доопрацювання даних реєстрівбанками-партнерами ФРПвідповідно до пункту35 цього Порядку.

37.Рішення щодо непогодження реєстрівпогодженняпозичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків,приймається Комісією у разі невідповідності СМСП вимогам цього Порядку.

38.Комісія може прийняти рішення щодо перевірки достовірності даних, зазначених у реєстрахпогодженняпозичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків, чи іншої інформації поданої позичальниками до банків-партнерівФРП, згідно з вимогами цього Порядку.

39.Комісія у своїй діяльності керується інформацією, поданою
банками-партнерамиФРПу реєстрахпогодженняпозичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків та іншою інформацією, отриманою відповідно до цього Порядку.

40.Прийнятеза результатами розгляду реєстрів погодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, рішення Комісії направляється головним розпорядником бюджетних коштів до банків-партнерівФРПпротягом 2 (двох) робочих днів з дняприйняття такого рішення.

41. Банки-партнери ФРПпротягом 2 (двох) робочих днів з дати надходження від головного розпорядника бюджетних коштів інформації про прийняте рішення повідомляютьпро результати рішення позичальників.

42.Позичальники протягом 2 (двох) робочих днів після дати отримання повідомлення від банків-партнерів ФРПпро позитивно прийняте рішення укладають з головним розпорядником бюджетних коштів договірпро надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами
банків-партнерів ФРП.

43. У разі укладення договору між позичальником та головним розпорядником бюджетних коштів про надання частковоговідшкодування відсоткових ставок за кредитами банків головний розпорядник бюджетних коштів протягом 2 (двох) робочих днів повідомляє про укладені договори банки-партнери ФРП.

44. У разі погодження реєстрів погодженняпозичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанківта наявності укладених договорів між позичальником та головним розпорядником бюджетних коштів про надання частковоговідшкодування відсоткових ставок за кредитами банків банки-партнериФРПщомісячно
до 20 (двадцятого) числа надають головному розпоряднику бюджетних коштів реєстри позичальників на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків, з якими укладено кредитні договори та погодженонадання таких кредитів.

45. За наявності на розрахунковому рахунку цільових коштів, головний розпорядник бюджетних коштів протягом 10 (десяти) робочих днів з дня отримання від банків-партнерівФРПреєстрів позичальників на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанківперераховує бюджетні кошти,передбачені на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків,на рахункибанків-партнерівФРП.

46. Банки-партнериФРПпротягом 1 (одного) робочого дня перераховують бюджетні кошти,передбачені на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків,на розрахункові рахунки позичальників, вказанів реєстрах позичальниківна часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків,відкритих у банках-партнерахФРП.

47. Протягом 3 (трьох) робочих днів з моменту здійснення такої виплати банки-партнери ФРПписьмово інформують головного розпорядника бюджетних коштів про зарахування коштів позичальникам.

48. У випадку порушення позичальниками графіка погашення основної суми боргу більше ніж на 7 (сім) календарних днів та відсотків за кредитом, відповідні банки-партнери ФРПневідкладно – на другий операційний день після настання факту такого порушення письмово повідомляють про це головного розпорядника бюджетних коштів.

49. Порушення графіка погашення основної суми боргу та відсотків за кредитом, погашення яких покладається на позичальників, є підставою для прийняття рішення про припинення надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків.

 

50. Рішення щодо припинення надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банківКомісіяприймає наступногодня за днем отримання від банків-партнерівФРП письмового повідомленняпро порушення позичальником графіка погашення основної суми боргу та відсотків за кредитом, про що повідомляютьбанки-партнериФРП.У разі наявності обставин, зазначених у цьому пункті, позичальник самостійно погашає усі фінансові зобов’язання за кредитнимдоговором, включаючи як основну суму боргу, так і відсотки.

51. Про припинення надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банківпозичальника офіційно повідомляють банки-партнериФРП.

 

52. Часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, згідно з цим Порядком, здійснюється в межах коштів передбачених відповідною обласною програмою для цих цілей, відповідно до плануасигнувань та за наявності на розрахунковому рахунку головного розпорядника бюджетних коштів цільових коштів.

53. У випадку укладання між позичальником та банками-партнерами ФРП додаткової угоди щодо відтермінування погашення кредиту, відповідні банки невідкладно – на другий операційний день після підписання додаткової угоди повідомляють про це головного розпорядника бюджетних коштів.Рішення щодо змін до реєструпогодженняпозичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків приймається комісією протягом 5 (п’яти) робочих днів.

V. Контроль, моніторинг та оцінка результативності

54. Контроль за цільовим використанням позичальником кредиту здійснюється банками-партнерами ФРПшляхом отримання від позичальника актів приймання-передачі матеріалів та/або обладнання/актів виконання робіт тощо з врахуванням вимог цього Порядку.

55. Моніторинг цільового використання позичальником кредиту здійснюється банками-партнерамиФРПу спосіб, передбачений угодою про співробітництво між головним розпорядником бюджетних коштів та банками-партнерамиФРПз врахуванням вимог цього Порядку.

 

56. У разі виявлення головним розпорядником бюджетних коштів або банками-партнерамиФРПфактів нецільового використання кредиту, надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанківприпиняється з дня, наступного за днем встановлення таких фактів.

57. Компенсація можливих збитків обласного бюджету в результаті нецільового використання кредиту позичальником покладається на банки-партнери. 

58. Порядок компенсації банками-партнерами можливих збитків обласного бюджету в результаті нецільового використання кредиту позичальником визначається угодами про співробітництво між головним розпорядником бюджетних коштів та банками-партнерами з врахуванням вимог цього Порядку.

 

59. Банки-партнериФРПщоквартально надають головному розпоряднику бюджетних коштів та ФРПінформацію щодо показників результативності наданнячасткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків, у тому числі кількості створених нових робочих місць, відрахувань податків і зборів до бюджетів усіх рівнів та державних цільових фондів, зростання обсягу виробництва та реалізації товарів, робіт, послуг тощо. 

60. Оцінка результативності надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанківздійснюється головним розпорядником бюджетних коштів шляхом аналізу за такими напрямами:

загальний обсяг кредитів СМСП, за якими було надано часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанківза рахунок коштів обласного бюджету;

структура кредитного портфелю СМСП, за яким було наданочасткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків в розрізі видів економічної діяльності, які здійснюються СМСП в Тернопільській області;

обсяг відрахувань СМСП податків і зборів до державного та обласного бюджетів;

кількість створених нових робочих місць на СМСП, які отримали часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків;

величина зростання обсягу виробництва та реалізації товарів, робіт, послуг тощо.

61. Річний звіт про оцінку результативності надання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанківщорічно публікується на офіційнихвебсайтахголовного розпорядника бюджетних коштів (за його наявності), Тернопільської обласної державної адміністрації(http://www.oda.te.gov.ua/)та ФРП (https://bdf.gov.ua/uk)(за кредитними договорами банків-партнерів ФРП).

VI. Оприлюднення інформації щодо дії Порядку

62. Оголошення про набрання чинності цього Порядку (з посиланням на його зміст), перелік банків-партнерів ФРПуповноважених на здійснення кредитування згідно з даним Порядком (із зазначенням їх контактної інформації)публікується на офіційних вебсайтах головного розпорядника бюджетних коштів (за його наявності), Тернопільської обласної державної адміністрації(http://www.oda.te.gov.ua/), ФРП(https://bdf.gov.ua/uk), а також у місцевих засобах масової інформації не пізніше 5 (п’яти)робочих днів з дня набрання чинності цим Порядком.

 

63. Уповноважені банки-партнериФРПприймають пакети документів для отримання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитамибанків від СМСП Тернопільської області з дня оприлюднення інформації про набрання чинності цим Порядком.

Директор департаменту економічного

розвитку і торгівлі облдержадміністрації                            Галина ВОЛЯНИК


Додаток 1

до Порядку використання коштів, передбачених обласною програмою розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2023 роки, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва

(пункт 3)

 

Реєстр

погодження позичальників, які можуть претендувати

з/п

Назва

Код ЄДРПОУ

Критерій 1

Критерій 2

Критерій 3

Критерій 4

Відсутність простроченого   боргу

Незалежність СМСП

Річний

дохід,
тис. грн

Чисельність персоналу

Кредитний договір

Результат розгляду

(*)

Місце державної реєстрації

Розміщення виробничих

потужностей

КВЕД
2010

/розділ/група/

клас

Ціль кредиту

Особистий вклад СМСП

Номер

Дата

Строк

Сума

Графік погашення

Кінцеве погашення

Ставка

Відшкодування

 ставки за кредитом

Щомісячна сума, грн

Період виплат (не більше 36 місяців)

 

Загальна

сума

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

 

Повна юридична назва

Номер коду

Тернопі-льська область, адреса

Адреси

01, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 22, 23, 24, 25, 27, 28, 29, 31, 32, 35, 55, 56

Відповідно до КВЕД 2010

Не менше

20%

Так/Ні

Так/Ні

(від великих корпорацій)/

Учасник ланцюга доданої вартості

За останні

4 квартали поспіль

На останню дату звітності

в Головному управлінні Пенсійного Фонду України в Тернопіль-ській області вперера-хунку на повну зайнятість

Код

банку

Уклада-ння

Міс.

Грн

Ануїтет, стандарт,

в кінці строку, інше (зазначи-ти)

Дата

Номінальна

та

ефективна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Примітка (*):1. Погоджено часткове відшкодування відсоткової ставки за кредитом банку (пункт 33 Порядку).

 

2. Не погоджено (пункт 37 Порядку).

 

3. Повернуто на доопрацювання (пункт 34 Порядку).

 

 

 

                                               

на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків

 

_______________

 

 

 

Додаток 2

до Порядку використання коштів, передбачених обласною програмою розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2023 роки, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва

(пункт 3)

 

 

Реєстр

позичальників на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків

з/п

Код ЄДРПОУ

 

 

Місце державної реєстрації, розташування виробничих потужностей

(критерій 1)

 

КВЕД 2010

(критерій 2)

 

 

 

 

 

 

Цільове призначення

(критерій 3)

 

 

 

 

 

 

Власний внесок позичальника

(критерій 4)

 

 

Дата  погодження надання

відшкодування відсоткової ставки за кредитом

 

Кредитний договір

 

 

 

 

 

Порядковий номер місяця

участі у відшкодуванні

 

 

 

 

№, дата

Строк

Сума кредиту на початок звітного місяця, тис. грн

Відсоткова ставка, %

 

Загальна сума розрахованих відсотків у звітному місяці, грн

 

Частка відшкодування відсоткової ставки, %

Сума кредиту  за звітний місяць, грн

Загальний розмір  відшкодування за    весь період,  грн

Плановий розмір відшкодування в місяці,         наступному за звітним періодом, грн

Залишковий розмір відшкодування, тис. грн

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________

 

 

Додаток 3

до Порядку використання коштів, передбачених обласною програмою розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2023 роки, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва

(пункт 10)

 

Види економічної діяльності ДК 009:2010,

які відносяться до основних інвестиційних напрямів

 

Розділ

Назва

Група/
Клас

Назва

1

2

3

4

01

Сільське господарство, мисливство та надання пов'язаних із ними послуг

-

всі групи

10

Виробництво харчових продуктів

 

-

всі групи

13

 

Текстильне виробництво

-

всі групи

14

Виробництво одягу

-

всі групи

15

Виробництво шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів

15.2

виробництво взуття

16

Оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка, крім меблів; виготовлення виробів із соломки та рослинних матеріалів для плетіння

 

 

-

 

всі групи

17

Виробництво паперу та паперових виробів

-

всі групи

18

Поліграфічна діяльність, тиражування записаної інформації

 

-

всі групи

20

Виробництво хімічних речовин і хімічної продукції

-

всі групи

22

Виробництво гумових і пластмасових виробів

-

всі групи

23

Виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції

-

всі групи

24

Металургійне виробництво

-

всі групи

25

Виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування

-

всі групи, за виключенням  групи 25.4. Виробництво зброї та боєприпасів

 

2

Продовження додатка 3

                 

1

2

3

4

27

Виробництво електричного устаткування

-

всі групи

28

Виробництво машин і устаткування, н. в. і. у.

-

всі групи

29

Виробництво автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів

-

всі групи, за виключенням  групи   29.10 Виробництво автотранспортних засобів

31

Виробництво меблів

-

всі групи

32

Виробництво іншої продукції

-

всі групи

35

Постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря

-

всі групи

55

Тимчасове розміщування

-

всі групи

56

Діяльність із забезпечення стравами та напоями

-

всі групи

 

 

___________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 4

до Порядку використання коштів, передбачених обласною програмою розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2023 роки, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва

(пункт 26)

 

Комісії з розгляду реєстрів погодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків

 

______________________________________________________________________

(ПІБ та посада заявника)

 

 

 

ЗАЯВА

на отримання часткового відшкодування з обласного бюджету

 відсоткових ставок за кредитом банку

 

Прошу надати

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________
(повна назва суб’єкта господарювання або ПІБ фізичної особи-підприємця)

 

часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитом, отриманим в банку_______________________________________________________________
(кредитний договір №_________ дата__________________, сума кредитного
договору____________________________________________________________)

 

за видом економічної діяльності, що відповідає додатку 3 до Порядку використання коштів, передбачених обласною програмою розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2023 роки, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва,  зокрема видом економічної діяльності ДК 009:2010,який відноситься до основних інвестиційних напрямів (розділ, назва):

____________________________________________________________________

 

цільове призначення передбачає:

(вказати цільове призначення кредиту в рамках напрямів основної діяльності позичальника)

2

Продовження додатка 4

 

¨придбання устаткування, обладнання та інших основних засобів виробничого призначення;

¨модернізація технологічного процесу виробництва або основних засобів (машин, обладнання тощо) для розширення діючого або створення нового виробництва, зниження собівартості;

¨придбання, будівництво або реконструкція приміщень, необхідних для розширення діючого або створення нового виробництва.

 

Відомості про суб'єкта господарювання:

Назва юридичної особи або П.І.Б. фізичної особи-підприємця _______________

____________________________________________________________________

 

Керівник (ПІБ) ____________________________________________________

____________________________________________________________________

Юридична адреса або місцезнаходження__________________________  ____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Телефон_______________факс________________E-mail ____________________

Код ЄДРПОУ (ідентифікаційний номер)__________________________________

 

З вимогами Порядку використання коштів, передбачених обласною програмою розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2023 роки, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва, ознайомлений(а).

 

Несу відповідальність за повноту та достовірність відомостей, зазначених у заяві.

 

Відповідно до Закону України ,,Про захист персональних даних” даю згоду на збір та обробку персональних даних.

 

 

 _________________________                                       ____________________________

(дата)                                                     (підпис заявника)

 

 

__________________

 

 

 

 

 

 

Додаток 5

до Порядку використання коштів, передбачених обласною програмою розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2023 роки, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва

(пункт 26)

 

Комісії з розгляду реєстрів погодження позичальників, які можуть претендувати на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків

 

______________________________________________________________________

(ПІБ та посада заявника)

 

ДОВІДКА

щодо державної допомоги відповідно до Закону України,,Про державну допомогу суб’єктам господарювання”

 

Відповідно до пункту 9 статті 9  Закону України ,,Про державну допомогу суб’єктам господарювання”,__________________________________

 ____________________________________________________________________

(повна назва суб’єкта господарювання або ПІБ фізичної особи-підприємця)

з 2018 року:

 

  • державна допомога не отримувалась.
  • у разі отримання державної допомоги, вказати форму:
  • отримання субсидій та грантів;
  • отримання дотацій;
  • отримання податкових пільг, відстрочення або розстрочення сплати податків, зборів чи інших обов’язкових платежів;
  • списання боргів, включно із заборгованістю за надані державні послуги, списання штрафних санкцій, компенсація збитків суб’єктам господарювання;
  • отримання гарантій, кредитів на пільгових умовах, обслуговування кредитів за пільговими тарифами;
  • отримання зменшення фінансових зобов’язань суб’єктів господарювання перед фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування;

2

Продовження додатка 5

  • отримання, прямо чи опосередковано, суб’єктами господарювання товарів чи послуг за цінами нижче ринкових або придбання товарів чи послуг суб’єктами господарювання за цінами, вище ринкових;
  • купівля державного майна за цінами, нижче ринкових;
  • збільшення державної частки в статутному капіталі або збільшення вартості державної частки на умовах, неприйнятних для приватних інвесторів.

 

Сума усієї незначної державної допомоги (грн):_________________________

 

Відомості про суб’єкта господарювання:

місце знаходження: ___________________________________________

код ЄДРПОУ: ________________________________________________

КВЕД: ______________________________________________________

телефон: _____________________________________________________

факс: ________________________________________________________

електронна пошта: ____________________________________________

 

 

 

_______________                        ____________                    ___________________

          дата                                            підпис                                        ПІБ

 

 

 

___________________