Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Зарахування дітей у заклади дошкільної освіти

Прийом дітей до закладу дошкільної освіти здійснюється керівником закладу відповідно до списків сформованих реєстратором відповідно до бази даних загального міського електронного реєстру та упродовж періоду комплектації груп раннього та молодшого віку (серпень-вересень) поточного року та протягом року для інших вікових груп у відповідний заклад дошкільної освіти. У випадку недоукомплектування груп керівник ЗДО здійснює прийом дітей упродовж календарного року відповідно до списків, сформованих базою даних

Наявність в Реєстрі інформації про дитину є обов’язковою умовою для зарахування її до закладу дошкільної освіти Тернопільської міської територіальної громади.

Для внесення до Реєстру відомостей про дитину, яка має відвідувати заклад дошкільної освіти Тернопільської міської територіальної громади батьки або особи, які їх замінюють, окрім заяви, повинні надати у ЦНАП наступні документи (оригінали):

  • свідоцтво про народження дитини;
  • документ, що підтверджує право на пільгу.

Подати заяву та необхідний пакет документів можна онлайн (http://dnz.tmrada.gov.ua/) , або через центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). У разі самостійної онлайн-реєстрації заявник зобов’язаний протягом 5 робочих днів з дня заповнення електронної форми звернутись у ЦНАП із заявою, згідно з додатком (додається) та пакетом документів для зарахування дитини в єдину базу загального міського електронного реєстру згідно з п. 2.3. даного Положення. У разі неподання батьками, чи особами, які їх замінюють протягом встановленого терміну (5 робочих днів з дня заповнення електронної форми) вказаних документів у ЦНАП діти не вважаються зареєстрованими в загальному міському електронному реєстрі.

Заявник самостійно:

• обирає заклад дошкільної освіти, враховуючи територію обслуговування відповідного закладу, або місце свого фактичного проживання, або місце роботи.

• стежить за черговістю та статусом своєї заявки в Реєстрі (http://dnz.tmrada.gov.ua/).

Заявник несе персональну відповідальність за достовірність наданої інформації.

У разі встановлення реєстратором статусу «Є можливість зарахування в ЗДО» (діти у реєстрі виділяються червоним кольором) заявник зобов’язується протягом 30 календарних днів з дати повідомлення (повідомлення здійснюється керівником закладу у телефонному режимі) даних осіб (заявників) про можливість зарахування дитини подати керівнику ЗДО наступні документи для зарахування дитини:

• заяву батьків або особи, яка їх замінює;

• копію свідоцтва про народження.

• медична довідка, видана відповідно до статті 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, разом з висновком про те, що дитина може відвідувати заклад дошкільної освіти (форма №086-1/0 та Карта профілактичних щеплень – форма №063/0).