Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

2,5 мільйона українців отримали допомоги від Фонду соціального страхування України

Попри повномасштабне вторгнення, допомоги за час лікування, по вагітності та пологах і на поховання продовжують отримувати всі українці, в яких настав страховий випадок.

Упродовж минулого року Фонд соціального страхування України надав допомоги за лікарняними 2,5 мільйонам українців – з них більша частина, 1,9 мільйона, отримали виплати після 24 лютого. На це направлено більше 17 мільярдів гривень.

Найбільше виплат отримали застраховані особи, працевлаштовані у київських роботодавців – упродовж 2022 року ФССУ профінансував для них понад 4 мільярди гривень допомог. На другому місці за обсягом виплат за лікарняними працівники Дніпропетровщини – їм виплачено майже 2 мільярди гривень, на третьому місці – Львівщина, близько 1,4 мільярда гривень.

Також Фонд соціального страхування України продовжував здійснювати фінансування для працівників роботодавців на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, у минулому році допомоги від Фонду отримали 95 тисяч застрахованих осіб Донеччини, 15 тисяч – Луганщини та 15 тисяч – Херсонщини.

Нагадаємо, з 01 січня 2023 року Фонд соціального страхування України передав свої завдання та функції до Пенсійного фонду. ФССУ перебуває в процесі припинення.

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України