Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Реабілітаційне лікування застрахованих осіб після перенесеного COVID -19

Станом на 20 квітня 2021 року за весь час пандемії в Україні коронавірус виявили в 1 962 тисячі осіб, із них одужали 1, 5 млн осіб, понад 40 тисяч - летальних випадків.

Захворювання на коронавірусну інфекцію може викликати ускладнення - ураження серцево-судинної системи, нервової системи, усугубити протікання хронічних захворювань та призвести до інвалідності.

За наявності медичних показів, визначених Порядком № 39 (надання послуг з реабілітаційного лікування за кошти ФСС України), застраховані особи, що перехворіли CОVID-19 і мають ускладнення, можуть пройти реабілітаційне лікування на базі санаторно-курортних закладів за кошти Фонду соціального страхування України.

Застраховані особи направляються до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу згідно висновку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) після закінчення гострого періоду хвороби у разі наявності обмежень до трудової діяльності.

Застрахована особа, яка направляється на реабілітаційне лікування, отримує матеріальну допомогу по тимчасовій непрацездатності на весь період перебування у санаторно-курортному закладі. Вчасна реабілітація осіб є одним з головних чинників упередження інвалідності та подальшого відновлення порушених функцій організму, соціально-побутового і професійного відновлення хворого.

 

Галина Кривокульська, завідувач сектору перевірки

обґрунтованості видачі листків непрацездатності

Тернопільського міського відділення управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України в Тернопільській області