Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

В умовах карантину – консультації у телефонному режимі

В умовах карантину та з метою запобігання поширенню вірусної інфекції, керівництво Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області проводить прямі телефонні лінії для надання консультацій жителям Тернопільщини у телефонному режимі.

В черговий раз на дзвінки громадян відповідала перший заступник начальника Головного управління Алла Якубовська.

Громадяни отримали відповіді щодо запланованого з 1 грудня 2020 року підвищення пенсії у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму, перерахунку пенсійних виплат у 2021 році, умов призначення різних видів пенсійних виплат, віку виходу на пенсію, порядку виплати недоотриманої пенсії після смерті пенсіонера та переліку документів для первинного призначення пенсії.

Разом із кваліфікованими роз’ясненнями Алла Якубовська надала додзвонювачам інформацію про ряд послуг, які надає вебпортал Пенсійного фонду України. За допомогою даних сервісів можна подавати документи для призначення пенсії, подати заяву на перерахунок пенсії, отримати відомості з реєстру застрахованих осіб щодо стажу та заробітної плати, контролювати роботодавця щодо дотриманням ним законодавства про працю, а також замовити та отримати довідки форми ОК-5, ОК-7.

 

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

 

 

30.11.2020р.