Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у 2024 році

Внесено зміни відповідно до рішення виконавчого комітету від 10.01.2024 №70

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 56 Закону України «Про освіту», п. 7 ст. 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», з метою організації раціонального харчування учнів у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Забезпечити у 2024 році організацію харчування учнів у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у межах відповідних бюджетних призначень.

2. Звільнити від оплати за харчування учнів пільгових категорій закладів загальної середньої освіти згідно з додатком 1 (додається).

3. Звільнити від оплати за харчування дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у Тернопільській спеціальній загальноосвітній школі Тернопільської міської ради Тернопільської області та учнів Тернопільського академічного ліцею «Генезис» Тернопільської міської ради, які навчаються  у класах спортивного профілю.

4. Звільнити від оплати за харчування учнів пільгових категорій закладів професійної (професійно-технічної) освіти та Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола згідно з додатком 2 (додається).

5. Затвердити «Порядок організації харчування дітей, які звільняються від плати за харчування» згідно з додатком 3 (додається).

6. Затвердити «Договір про надання послуг» згідно з додатком 4  (додається).

7. Встановити вартість харчування учнів у закладах загальної середньої освіти:

- одноразове харчування – 50 грн.;

- дворазове харчування – 65 грн.;

- триразове харчування – 85 грн.;

- чотириразове харчування – 116 грн.

8. Встановити, що харчування учнів, які не належать до пільгових категорій, здійснюється за кошти батьків.

9. Керівникам закладів освіти організувати харчування відповідно до кошторисних призначень на 2024 рік.

10. Управлінню освіти і науки здійснювати належний контроль за організацією харчування дітей у закладах освіти.

11. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Дідича.