Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про визнання матері такою, що самостійно займається вихованням та утриманням малолітньої дитини

При розгляді заяви та відповідних документів …, яка проживає за адресою: м.Тернопіль, вул…, кв…щодо підтвердження  самостійного виховання малолітньої дитини … 05.03.2012 року народження встановлено, що у … та …від спільного шлюбу народилася донька …. Подружжя перебуває у процесі розлучення. Матір дитини … повідомила, що внаслідок активних бойових дій на території м.Харкова вони з донькою приїхали в м.Тернопіль та вихованням доньки …займається самостійно. Батько дитини … залишився проживати та працювати в Харківській області та фактично не бере участі у житті та вихованні дитини.

Відповідно до довідок від 06.04.2022 року № 6114-500798241 та від 06.04.2022 року № 6114-5000798340 встановлено, що … та … взято на облік внутрішньо-переміщеними особами, які приїхали з м.Харків. Згідно довідки комунального закладу "Петриківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів" Великоберизовицької селищної ради Тернопільської області від 25.07.2022 року № 33 встановлено, що … була зарахована до складу учнів 4 класу. Дівчинка відвідувала шкільні заняття в режимі онлайн, завдання виконувала вчасно, старанно, демонструвала високий рівень знань. Спілкування з педагогами які навчають доньку, як по телефону так і особисто в школі здійснювала мати …, яка цікавилась шкільним життям дитини та рівнем її знань, здійснювала супровід безпосереднього відвідування школи. Батько дитини … контакту зі школою, де вчиться донька, не підтримував, із вчителями жодного разу не спілкувався. Відповідно до довідки Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивчення іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області встановлено, що … буде прийнята на навчання у 5-Г клас.

Працівниками служби у справах дітей управління сімʼї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради 19.08.2022 року проведено обстеження умов проживання … за адресою: м.Тернопіль, вул…, ... В ході візиту зʼясовано, що … проживає разом з малолітньою дитиною … за вищевказаною адресою на підставі договору оренди від 13.04.2022 року. Однокімнатна квартира знаходиться на 5 поверсі 10- поверхового будинку, в якій є всі необхідні предмети побуту та щоденного вжитку. Умови проживання належні. Квартира повністю вмебльована, прибрана та затишна. Дитина проживає у кімнаті разом із мамою. У кімнаті є ліжко, приліжкові тумби, стіл, стільці.

Створені необхідні умови для проживання, сну, навчання, повноцінного та гармонійного розвитку дитини. 19.08.2022 року проведено бесіду з малолітньою дитиною …, в результаті якої з’ясовано, що дівчинка приїхала із мамою на початку війни в м.Тернопіль, де проживають на даний час. Дівчинка повідомила що з вересня буде навчатися в Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5. … розповіла, що батько залишився проживати та працювати в м.Харкові і її вихованням та утриманням займається лише мама.

Керуючись ст.150 Сімейного кодексу України, ст.ст.8,11,12 Закону України «Про охорону дитинства», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради від 02.09.2022 року № 160, захищаючи інтереси дитини …, виконавчий комітет міської ради вирішив:

1.Визнати матір … такою, що самостійно займається вихованням та утриманням малолітньої дитини … 05.03.2012 року народження.

2.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Дідича.