Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про розірвання договорів про партнерство та співпрацю з містами Республіки Білорусь

Враховуючи військову агресію російської федерації проти України та підтримку Республіки Білорусь у вищевказаній військовій агресії, що призвело до масової загибелі військовослужбовців та цивільних громадян нашої держави, руйнувань багатьох українських міст і сіл, відповідно до ст. 25, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Розірвати в односторонньому порядку угоду про партнерство між містом Тернопіль, Україна та містом Гродно, Республіка Білорусь від 03.10.2019 року.
2. Розірвати в односторонньому порядку угоду про партнерство між містом Тернопіль, Україна та містом Пінськ, Республіка Білорусь від 03.10.2019 року.
3. Повідомити відповідні органи та посадових осіб міст Гродно та Пінськ (Республіка Білорусь) про прийняття цього рішення та зазначити, що виконавчий комітет Тернопільської міської ради не відмовляється від партнерських відносин з білоруським народом, але не може на офіційному рівні співпрацювати з владою, яка підтримує війну.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігоря Крисоватого.