Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про забезпечення роботи міського автомобільного транспорту

Відповідно до Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 року №1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, керуючись ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою надання якісних та безпечних транспортних послуг, розвитку автомобільного транспорту, стимулювання впровадження новітніх технологій перевезень, застосування сучасних типів транспортних засобів, а також для забезпечення балансу між платоспроможним попитом на послуги та обсягом витрат на їх надання, стабільності, прозорості та прогнозованості тарифів, враховуючи клопотання перевізників виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:
1. При розрахунку пасажиром безконтактною банківською карткою, пристроєм з технологією NFC або разовим проїзним квитком встановити, для суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, тариф на послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом в місті Тернополі у автобусах, що працюють в звичайному режимі руху і в режимі маршрутного таксі та за перевезення багажу (одне місце) – 10,00 грн.

2. При розрахунку пасажиром неперсоніфікованим проїзним квитком встановити, для суб’єктів господарювання незалежно від форм власності, тариф на послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом у автобусах, що працюють в звичайному режимі руху і в режимі маршрутного таксі та за перевезення багажу (одне місце) - 9,00 грн.

3. При розрахунку електронним квитком «Соціальна карта Тернополянина» встановити тариф на послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом у автобусах, що працюють у звичайному режимі:

3.1. при проїзді в транспорті та за перевезення багажу (одне місце), який знаходиться в комунальній власності - 8,00 грн.;
3.2. при проїзді в транспорті, який знаходиться в інших формах власності:
- 8,00 грн. та за перевезення багажу (одне місце);

- 4,00 грн. для учнів/студентів та за перевезення багажу (одне місце);

4. При розрахунку електронним квитком «Соціальна карта Тернополянина» встановити тариф на послуги з перевезення пасажирів та за перевезення багажу (одне місце) автомобільним транспортом у автобусах, що працюють у режимі маршрутного таксі, для суб’єктів господарювання незалежно від форми власності - 8.00 грн.;

5. Управлінню цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації та на офіційному сайті міської ради.

6. Дане рішення набирає чинності з 01 жовтня 2021 року.

7. Вважати такими, що втратили чинність пункти 1-4 рішення виконавчого комітету від 29.01.2020 №36 «Про забезпечення роботи міського автомобільного транспорту» з дня опублікування даного рішення в засобах масової інформації та на офіційному сайті міської ради.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігоря Крисоватого.