Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про усунення самовільно встановлених огорож

Враховуючи звернення Комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» та інформацію управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального користування» виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Постійно діючій робочій групі повідомити власників об’єктів та земельних ділянок, на яких розміщені самовільно влаштовані огорожі, про можливість самостійного демонтажу конструкцій в 10-денний термін з дня отримання вимоги комісії.
2. Постійно діючій робочій групі в 30-денний термін з дня прийняття рішення організувати та провести роботи з демонтажу самовільно влаштованих огорож на набережній Тернопільського ставу, зі сторони мікрорайону Кутківці.
3.Комунальним підприємствам електромереж зовнішнього освітлення «Тернопільміськсвітло», «Тернопільводоканал», «Тернопільбудінвестзамовник», «Тернопільелектротранс», ТМШ РБП «Міськшляхрембуд» та «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя», приватним підприємствам «Східний масив», «КомЕнерго-Тернопіль», «Фаворит» виділити на вимогу робочої групи спеціалізовану техніку та засоби для проведення робіт з демонтажу об’єктів вказаних в п. 1 даного рішення.
4. У разі потреби, постійно діючій робочій групі надавати пропозиції по залученні додаткових ресурсів з метою здійснення фактичного демонтажу.
5. Управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології та управлінню культури і мистецтв:
5.1. Вжити всіх належних заходів з приведення місць, на яких розташовувалися об’єкти вказані в п. 1 даного рішення, до належного стану;
5.2. Забезпечити фінансування проведення робіт з демонтажу.
6. Комунальному підприємству «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» та управлінню муніципальної інспекції Тернопільської міської ради проведення робіт з демонтажу та приймання на зберігання демонтованих об’єктів оформити відповідними актами.
7. При виконанні робіт з демонтажу залучити працівників Тернопільського відділу поліції ГУНП у Тернопільській області та Управління патрульної поліції в Тернопільській області Департаменту патрульної поліції.
8. Відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації міської ради оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації.
9. Видатки, пов’язані з демонтажем зазначених огорож або інших конструкцій, відшкодовуються їхніми власниками.
10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В.В.Стемковського, Л.О. Бицюру та управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради.