Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Звіт про результат громадського обговорення щодо найменування скверу по вул. Софії Стадникової на честь загиблих Героїв, захисників України

ЗВІТ

про результат громадського обговорення щодо найменування

скверу по вул. Софії Стадникової на честь загиблих Героїв, захисників України

На звернення громадської організації «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України», Тернопільської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану, колективне звернення родин Героїв, які загинули у війні з росією, на підставі статті 6 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», відповідно до Порядку проведення громадського обговорення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», на офіційному сайті Тернопільської міської ради ternopilcity.gov.ua в розділі «Участь громадськості. Громадські обговорення та слухання» 18 серпня 2023 було оприлюднено інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо найменування скверу по вул. Софії Стадникової на честь загиблих Героїв, захисників України з відповідним обгрунтуванням.

Громадське обговорення тривало 2 місяці з дня оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення. У зв’язку із введенням воєнного стану пропозиції можна було надати в письмовій формі, надсилати електронною поштою на адресу Тернопільської міської ради, управління містобудування, архітектури та кадастру міської ради із зазначенням прізвища, імені, по-батькові та адреси особи, яка їх подає.

На розгляд громадськості було запропоновано присвоїти назву скверу по вул. Софії Стадникової на честь загиблих Героїв, захисників України на території мікрорайону «Білогірська» житлового району «Центральний». Сквер стане місцем, де збиратимуться сім’ї загиблих Героїв, їхні рідні та близькі, усі небайдужі мешканці громади щоб вшанувати пам'ять загиблих за Україну воїнів. Це місце, де буде жити пам'ять про наших Героїв. Пам'ять народу — це те, що забезпечує його єдність. Вшанування пам'яті про загиблих воїнів — це наша вдячність за те, що ми можемо жити, працювати й любити.

В період проведення громадського обговорення інших пропозиції чи зауважень громадськості не надходило.

Таким чином, передбачена Законом України «Про присвоєння юридичними особами та об’єктами права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних дат, назв і дат історичних подій» та Постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних і святкових дат, назв і дат історичних подій» процедура громадського обговорення дотримана і її результати можуть бути додані до подання міського голови на розгляд сесії міської ради про присвоєння назви скверу по вул. Софії Стадникової на честь загиблих Героїв, захисників України.