Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про звільнення від орендної плати

З метою запобігання негативному розвитку епідемічної ситуації та протидії поширенню коронавірусу COVID-19, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Цивільним кодексом України, враховуючи рішення постійної комісії міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму, міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Обмежити, на період запровадження протиепідемічних обмежувальних заходів по запобіганню поширенню коронавірусу на території Тернопільської міської територіальної громади, шляхом припинення використання орендарями, користувачами об’єктів комунальної власності, що передбачають скупчення людей, крім аптек, аптечних пунктів, торговельних об’єктів з продажу продовольчих товарів.
2. Уповноваженим органам по укладенню договорів (підприємства, установи, організації комунальної форми власності) повідомити орендарів, користувачів (юридичні, фізичні особи), визначених п.1 даного рішення, щодо необхідності припинення господарської, підприємницької діяльності в нежитлових приміщеннях комунальної власності, на період дії протиепідемічних обмежувальних заходів.
3. Орендарі, які в період дії протиепідемічних обмежувальних заходів призупинять господарську діяльність мають право письмово звернутися в міську раду щодо звільнення від плати за оренду комунального майна у вказаний період.
4. Повноваження по звільненню від плати за оренду майна в період дії протиепідемічних обмежувальних заходів покладаються на виконавчий комітет міської ради, який приймає відповідне рішення на підставі висновків та рекомендацій постійної комісії міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму, а також актів уповноважених органів по укладенню договорів оренди щодо підтвердження факту призупинення господарської діяльності орендарем.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму.

Поіменне голосування