Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

08.04.11

6/7/1

Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 05.01.2011 р. № 6/4/3 “Про місцеві податки і збори”

До рішення внесено зміни відповідно до рішення міської ради від 15.11.2011 р. №6/15/6

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Бюджетним та Податковим кодексами України, враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань бюджету та фінансів, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни в додаток 1 до рішення міської ради від 05.01.2011 року № 6/4/3 “Про місцеві податки і збори” і викласти в новій редакції згідно з додатком (додається).

2.Внести зміни та доповнення в розділі ІV додатку 5 "Положення про туристичний збір" і замість слів: “Платниками збору не можуть бути особи, які:” читати “Платниками збору не можуть бути особи, які пред’явили підтверджуючі документи про те, що вони:”.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету та фінансів.

 

6/7/3

Про Програму підтримки малого підприємництва в м. Тернополі на 2011-2012 роки

З метою сприяння розвитку малого підприємництва та відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Законів України "Про державну підтримку малого підприємництва", "Про Національну Програму сприяння розвитку малого підприємництва в Україні", враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань економіки, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів, міська рада ВИРІШИЛА

1.Затвердити Програму підтримки малого підприємництва в м. Тернополі на 2011-2012 роки згідно з додатком (додається).

2.Інформацію про виконання Програми підтримки малого підприємництва в м. Тернополі на 2009-2010 роки взяти до відома.

3.Вважати таким, що втратило чинність рішення міської ради від 23.04.2009р. №5/24/6 «Про Програму підтримки малого підприємництва в м. Тернополі на 2009-2010 роки».

4.Відповідальним виконавцям забезпечити реалізацію заходів, передбачених Програмою.

5.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань економіки, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів.

 

6/7/4

Про внесення змін в рішення міської ради від 22.05.2007р. №5/9/8 «Про затвердження Положення про фінансово-кредитну підтримку вітчизняного виробника та малого підприємництва у м. Тернополі та складу конкурсної комісії по відбору кредитних проектів»

З метою забезпечення фінансово - кредитної підтримки вітчизняного виробника та малого підприємництва у м. Тернополі та в зв’язку з кадровими змінами, враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань економіки, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Додаток №2 рішення міської ради від 22.05.2007р. №5/9/8 «Про затвердження Положення про фінансово-кредитну підтримку вітчизняного виробника та малого підприємництва у м. Тернополі та складу конкурсної комісії по відбору кредитних проектів» викласти в новій редакції згідно з додатком (додається).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань економіки, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів.

 

6/7/5

Про звіт галузі охорони здоров’я міста за 2010 рік

Враховуючи план роботи Тернопільської міської ради на 2011 рік, затверджений рішенням міської ради від 05.01.2011 р. № 6/4/2, керуючись ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада ВИРІШИЛА:

1.Звіт начальника відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради про роботу галузі охорони здоров’я міста за 2010 рік взяти до відома (додається).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства.

 

6/7/6

Про стан захворюваності на грип та ГРВІ в місті Тернополі в осінньо-зимовий період 2010-2011 років

Враховуючи план роботи Тернопільської міської ради на 2011 рік, затверджений рішенням міської ради від 05.01.2011 р. № 6/4/2, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада ВИРІШИЛА:

1.Інформацію начальника відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення Левчука Р.Д. про стан захворюваності на грип та ГРВІ в місті Тернополі в осінньо-зимовий період 2010-2011 років взяти до відома (додається).

2.Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення продовжувати щоденне спостереження за динамікою захворюваності на грип та ГРВІ до стабілізації епідситуації на території м. Тернополя щодо захворюваності на грип та ГРВІ.

3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціальної політики , охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства.

 

6/7/9

Про стан оренди та хід приватизації об’єктів комунальної власності міста за 2010 рік

Розглянувши інформацію управління обліку та контролю за використанням комунального майна про стан оренди та хід приватизації об’єктів комунальної власності міста за 2010 рік, враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань контролю за використанням комунального майна, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Інформацію про стан оренди та хід приватизації об’єктів комунальної власності міста за 2010 рік взяти до відома (додається).

2.Направити інформацію про стан оренди та хід приватизації об’єктів комунальної власності міста за 2010 рік у прокуратуру м. Тернополя, Тернопільський міський відділ внутрішніх справ МВ УМВС України в Тернопільській області та управління Служби Безпеки України в Тернопільській області.

 

6/7/11

Про внесення змін до положення про комунальний заклад «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів»

Рішення втратило чинність відповідно до рішень міської ради від 23.01.2014р. №6/44/14, від 16.06.2016 р. №7/9/161

Відповідно до розрахункових показників, доведених Міністерством фінансів України на соціальний захист м. Тернополя по утриманню центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів на 2011 рік, керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни в Положення про Комунальний заклад ‘’ Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів ”, затверджене рішенням міської ради від 05.01.2011 р. № 6/4/4 «Про створення комунального закладу «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів», а саме: 1.1. Пункт 1.1 розділу 1 Положення викласти в наступній редакції: Комунальний заклад ‘’ Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів ”, (далі Центр) – є спеціальним закладом системи соціального захисту населення, що здійснює роботу соціальної адаптації у поєднанні з вихованням дітей-інвалідів без відриву від сім’ї із залученням до участі в реабілітаційному процесі батьків та інших членів сім’ї дитини. 1.2. Пункт 1.6 розділу 1 Положення доповнити реченням наступного змісту : Безпосереднє керівництво Центром здійснює Управління соціальної політики Тернопільської міської ради. 1.3. Пункт 7.3 розділу 7 викласти в редакції: Фінансово-господарська діяльність Центру здійснюється відповідно до кошторису, затвердженого в установленому порядку 1.4. Розділ 7 доповнити пунктом 7.5: Штатний розпис Центру погоджується начальником Управління соціальної політики.

2.Контроль покласти на постійну комісію міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства.

 

6/7/12

Про затвердження переліку робіт з впорядкування міських кладовищ та місць масових поховань у 2011 році

На виконання рішення Тернопільської міської ради від 28.04.1998р. “Про самооподаткування громадян", враховуючи рішення постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити перелік робіт з впорядкування міських кладовищ та місць масових поховань у 2011 році, згідно з додатком (додається).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій.

 

6/7/13

Про внесення змін до Статуту комунального підприємства „Тернопільводоканал”

Розглянувши клопотання комунального підприємства „Тернопільводоканал”, керуючись Законами України ”Про місцеве самоврядування в Україні” та „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо статутного капіталу”, і враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни до Статуту комунального підприємства „Тернопільводоканал”: 1.1. Слова "статутний фонд" в усіх відмінках і числах замінити словами "статутний капітал" у відповідному відмінку і числі. 1.2. Пункт 4.2. викласти в новій редакції: п. 4.2. Розмір статутного капіталу становить 40 000 000,00 грн. (сорок мільйонів гривень).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій.

 

6/7/14

Про ліквідацію комунальних підприємств житлово-експлуатаційних контор №3, №4, №5, №6, №8, №10, №11, №12 та комунального житлово-експлуатаційного підприємства «Вікторія» Тернопільської міської ради

У зв’язку з припиненням господарської діяльності комунальними підприємствами житлово-експлуатаційними конторами №3, №4, №5, №6, №8, №10, №11, №12 та комунальним житлово-експлуатаційним підприємством «Вікторія» Тернопільської міської ради, керуючись ст.96 Податкового кодексу України, Законами України ”Про місцеве самоврядування в Україні” та «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та надзвичайних ситуацій, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Ліквідувати комунальні підприємства житлово-експлуатаційні контори №3, №4, №5, №6, №8, №10, №11, №12 та комунальне житлово-експлуатаційне підприємство «Вікторія» Тернопільської міської ради.

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та надзвичайних ситуацій.

 

6/7/15

Про внесення змін до Статуту комунального підприємства ”Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця”

Розглянувши клопотання комунального підприємства ”Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця”, керуючись Законами України ”Про місцеве самоврядування в Україні” та „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо статутного капіталу”, враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни до Статуту комунального підприємства ”Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця”: 1.1. Слова "статутний фонд" в усіх відмінках і числах замінити словами "статутний капітал" у відповідному відмінку і числі. 1.2 . п. 4.7. викласти в новій редакції: п. 4.7. Розмір статутного капіталу становить 5 443 346,30 грн. (п’ять мільйонів чотириста сорок три тисячі триста сорок шість гривень тридцять копійок).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій.

 

6/7/19

Про здійснення технічного нагляду

До рішення внесені зміни відповідно до рішення міської ради від 20.06.2011 р. №6/9/22

З метою належного ведення технічного нагляду та контролю за утриманням, поточним та капітальним ремонтом шляхово-мостового господарства, утриманням зелених насаджень, капітальним ремонтом та реконструкцією житлового фонду, іншими об’єктами благоустрою, керуючись ст.30, 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2007р. №903 «Про авторський та технічний нагляд під час будівництва об’єкта архітектури», наказами державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 23.09.2003р. №154 «Про затвердження Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів» та від 17.05.2005р. №76 «Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», Положенням про відділ технічного нагляду Тернопільської міської ради, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Визнати відділ технічного нагляду Тернопільської міської ради, балансоутримувача шляхово–мостового господарства та об’єктів благоустрою, надавачем послуг і виконавцем робіт з проведення технічного нагляду, замовником яких є управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

2.Визнати комунальне підприємство фірма «Тернопільбудінвестзамовник» Тернопільської міської ради виконавцем робіт зі здійснення технічного нагляду під час нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту будівель і споруд комунальної власності м. Тернополя, за виключенням робіт, замовником яких є управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій та постійну комісію міської ради з питань бюджету та фінансів.

 

6/7/20

Про внесення змін в рішення міської ради від 22.12.2009р. № 5/31/8 «Про ліквідацію комунального автотранспортного підприємства Тернопільської міської ради»

Рішення вважати таким, що втратило чинність згідно з рішенням міської ради від 15.11.2011 р. №6/15/31

У зв’язку з кадровими змінами, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни в додаток до рішення міської ради від 22.12.2009р. № 5/31/8 «Про ліквідацію комунального автотранспортного підприємства Тернопільської міської ради» та викласти його в новій редакції (додається).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій.

 

6/7/21

Про визнання таким, що втратило чинність рішення міської ради від 05.01.2011 р. №6/4/10 „Про передачу на баланс”

З метою належного благоустрою, посилення контролю за утриманням рекреаційних зон та впорядкування території регіонально – ландшафтного парку „Загребелля”, керуючись Законами України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про природно-заповідний фонд” та враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Вважати таким, що втратило чинність рішення міської ради від 05.01.2011 р. № 6/4/10 „Про передачу на баланс”.

2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій.

 

6/7/22

Про виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2008 – 2011 роки по м. Тернополю

На виконання рішення міської ради від 05.01.2011року №6/4/2 «Про план роботи Тернопільської міської ради на 2011 рік», розглянувши поданий управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології «Звіт про виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2008 – 2011 роки по м.Тернополю'', враховуючи рішення постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології і надзвичайних ситуацій, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Звіт про виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2008 – 2011 роки по м. Тернополю взяти до відома.

2.Управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології інформувати міську раду щодо комплексного поводження з твердими побутовими відходами в місті.

3.Фінансовому управлінню надати пропозиції щодо забезпечення фінансування у 2011 році заходів Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2008 – 2011 роки по м. Тернополю.

4.Контроль за виконанням рішення покласти на комісію з питань житлово-комунального господарства, екології і надзвичайних ситуацій.

 

6/7/23

Про звіт управління житлово-комунального господарства та екології про підсумки роботи за 2010 рік

Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” , враховуючи рішення постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Визнати роботу управління житлово-комунального господарства та екології у 2010 році незадовільною.

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій.

 

6/7/24

Про затвердження міської програми розвитку позашкільної освіти на 2011-2014 роки

Враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. № 785 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року», з метою визначення комплексу організаційно-методичних та інших заходів, направлених на розвиток позашкільної освіти в м. Тернополі, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити міську програму розвитку позашкільної освіти м. Тернополя на 2011-2014 роки (додається).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, науки, культури

 

6/7/25

Про звіт галузі освіти міста за 2010 рік

Відповідно до плану роботи міської ради на 2011 рік, затвердженого рішенням міської ради від 05.01.2011 р. № 6/4/2, керуючись ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", враховуючи висновок постійної комісії міської ради з освіти, науки та культури, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Звіт начальника управління освіти і науки міської ради про роботу галузі освіти міста за 2010 рік взяти до відома (додається).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з освіти, науки та культури.

 

6/7/26

Про внесення змін та доповнень до Положення про управління освіти і науки

Рішення втратило чинність відповідно до рішення міської ради від 17.05.2012 р. №6/21/24

З метою оптимізації мережі освітніх закладів та установ, приведення її у відповідність до коштів, передбачених у міському бюджеті на освітню галузь у 2011 році, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Внести наступні зміни та доповнення до додатку 15 рішення міської ради від 05.01.2011р. № 6/4/51 «Про затвердження положень про виконавчі органи міської ради» - Положення про управління освіти і науки Тернопільської міської ради:

1.1. Підпункт 5.4.3. викласти у наступній редакції: «Затверджує річні кошториси, плани асигнувань загального фонду бюджету, плани спеціального фонду, помісячні плани використання бюджетних коштів загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів комунальної форми власності, попередньо погодивши їх з профільним заступником міського голови. Подає на затвердження міському голові проект кошторису доходів і видатків, вносить пропозиції щодо граничної чисельності та фонду оплати праці працівників Управління»;

1.2. Підпункт 5.4.12. викласти у наступній редакції: «Затверджує штатні розписи навчальних закладів і установ освіти попередньо погодивши їх з профільним заступником міського голови»;

1.3. Пункт 5.10. викласти в наступній редакції «Для організації методичної роботи, підвищення кваліфікації педагогічних працівників, видавництва та публікацій науково-методичних матеріалів у структурі освітньої галузі діє інформаційно-методичний центр освіти комунальної форми власності м. Тернополя, можуть утворюватись інші освітні установи, які керуються власними Статутами»;

1.4. Доповнити розділ 5 пунктом 5.12: «В управлінні можуть утворюватись структурні підрозділи. Склад цих підрозділів формує начальник Управління за погодженням з профільним заступником міського голови».

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, науки, культури.

 

6/7/27

Про ліквідацію комунального підприємства «Редакція журналу «Освітянин»

Керуючись ст. ст. 17, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 105, 110 Цивільного Кодексу України, ст. 59 Господарського Кодексу України, Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань освіти, науки і культури, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Ліквідувати комунальне підприємство «Редакція журналу «Освітянин».

2.Делегувати виконавчому комітету Тернопільської міської ради повноваження щодо створення ліквідаційної комісії з припинення юридичної особи комунального підприємства «Редакція журналу «Освітянин» та затвердження ліквідаційного балансу відповідно до вимог Цивільного Кодексу України та Господарського Кодексу України.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, науки і культури.

 

6/7/28

Про затвердження міської комплексної Програми „Сім’я” на 2011-2015 роки

Відповідно до Законів України „Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю”, „Про соціальні послуги”, „Про попердження насильства в сім’ї”, „Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити міську комплексну програму „Сім’я” на 2011-2015 роки згідно з додатком (додається).

2.Управлінню фінансів та бюджету Тернопільської міської ради при розробці річних проектів міського бюджету передбачати кошти на виконання даної програми.

3.Інформацію про виконання програми „Сім’я” щорічно розглядати на засіданні постійної комісії міської ради з питань молодіжної політики, туризму, фізичної культури, спорту та підготовки до Євро-2012.

4.Зняти з контролю рішення міської ради від 29.03.2007р. №5/8/15 „Про затвердження міської комплексної програми „Сім’я” на 2007-2010 роки.

5.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства.

 

6/7/29

Про ліквідацію комунального підприємства «Тернопільський Палац Спорту»

Керуючись ст. ст. 17, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 105, 110 Цивільного Кодексу України, ст. 59 Господарського Кодексу України, Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань молодіжної політики, туризму, фізичної культури, спорту та підготовки Євро-2012, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Ліквідувати комунальне підприємство «Тернопільський Палац Спорту» Тернопільської міської ради.

2.Делегувати виконавчому комітету Тернопільської міської ради повноваження щодо створення ліквідаційної комісії з припинення юридичної особи комунального підприємства «Тернопільський Палац Спорту» та затвердження ліквідаційного балансу відповідно до вимог Цивільного Кодексу України та Господарського Кодексу України.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань молодіжної політики, туризму, фізичної культури, спорту та підготовки Євро-2012.

 

6/7/30

Про внесення змін до рішення міської ради від 02.10.2009р. №5/29/72 «Про створення комунального підприємства Тернопільської міської ради «Парк Загребелля»

Додаток до рішення викладено в новій редакції відповідно до рішення міської ради від 16.02.2012 р. № 6/19/20, від 30.03.2012р. № 6/20/3

З метою створення умов для організованого відпочинку населення, розвитку туризму, рекреаційної діяльності та сприяння екологічно-просвітницькій та навчально-виховній роботі серед населення, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни до статуту комунального підприємства Тернопільської міської ради "Парк Загребелля", затвердженого рішенням міської ради від 02.10.2009 р. №5/29/72 «Про створення комунального підприємства Тернопільської міської ради «Парк Загребелля» шляхом викладення його в новій редакції (додається).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, науки, культури.

 

6/7/31

Про затвердження статуту комунального підприємства «Палац Кіно» Тернопільської міської ради

Додаток до рішення викладений в новій редакції відповідно до рішення міської ради від 16.08.2011 р. № 6/13/16, назву комунального підприємтсва змінено відповідно до рішення міської ради від 02.02.2018р. №7/22/23

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою організації змістовного дозвілля й відпочинку для дітей та дорослих, задоволення культурних запитів різних груп населення, показу творів національного кіномистецтва і кіноспадщини, поширення кінотрадицій та здобутків кіноіндустрії, належного використання нежитлового приміщення за адресою: м. Тернопіль, вул. І.Франка,8, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, міська рада ВИРІШИЛА :

1.Змінити назву комунального підприємства «Кінотеатр сімейного відпочинку «Перемога» і читати комунальне підприємство «Палац Кіно» Тернопільської міської ради.

2.Затвердити статут комунального підприємства «Палац Кіно» Тернопільської міської ради згідно з додатком (додається).

3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, науки, культури.

 

6/7/32

Про впорядкування продажу пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній торгівельній мережі міста

Враховуючи багаточисельні звернення мешканців міста Тернополя, громадських організацій та релігійних громад, у відповідності до Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні“, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму“, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв“, “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів“, постановою Кабінету Міністрів України від 30.07.1996 № 854 “Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями“, Правил роздрібної торгівлі тютюновими виробами, затверджених наказом Міністерства економіки та європейської інтеграції України від 24.07.2002 р. №218, ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, з питань економіки, зовнішніх зв'язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Заборонити продаж пива (крім безалкогольного), слабоалкогольних та алкогольних напоїв в торгівельній мережі міста, за винятком закладів ресторанного господарства, з 22.00 години вечора до 8.00 години ранку.

2.Суб'єктам господарювання встановити інформаційні таблички щодо обмеження реалізації алкогольних напоїв згідно з п.1.

3.Рекомендувати регіональному управлінню Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України в Тернопільській області здійнювати анулювання та припиняти видачу ліцензій на здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями суб’єктам підприємницької діяльності всіх форм власності, які порушують умови, зазначені в п.1.

4.Рекомендувати правоохоронним органам посилити роботу щодо притягнення до адміністративної відповідальності осіб, що вчиняють правопорушення , передбачені статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

5.Відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації опублікувати рішення в засобах масової інформації та на інтернет-сайті міської ради.

6.Рішення набирає чинності з моменту опублікування в засобах масової інформації.

7.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, з питань економіки, зовнішніх зв'язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів.

 

6/7/33

Про затвердження річного земельного звіту про наявність земель та розподілу їх по землекористувачах, власниках землі та угіддях станом на 01.01.2011р.

Розглянувши звернення управління Держкомзему у місті Тернополі та річний земельний звіт про наявність земель та розподілу їх по землекористувачах, власниках землі та угіддях станом на 01.12.2011року, керуючись ст.ст.193-195,203,204 Земельного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.1993р. №15 „Про порядок ведення державного земельного кадастру”, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань містобудування, з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити річний земельний звіт про наявність земель та розподілу їх по землекористувачах, власниках землі та угіддях станом на 01.01.2011р. (додається).

2.Контроль покласти на постійну комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі.

 

6/7/34

Про затвердження Програми розвитку земельних відносин у місті Тернополі на 2011-2015 роки

В додаток до рішення внесено зміни відповідно до рішення міської ради від 28.10.2014р. №6/52/193, додаток до рішення викладено в новій редакції відповідно до рішення міської ради від 27.01.2015р. №6/55/9, додаток 1 до рішення викладено в новій редакції відповідно до рішення міської ради від 18.08.2015 р. №6/61/254

Розглянувши звернення управління Держкомзему у місті Тернополі, керуючись Законами України „Про державні цільові програми”, „Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України”, Указом Президента України від 21.11.2005р. №1643/2005 „Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29.06.2005року „Про стан додержання вимог законодавства та заходи щодо підвищення ефективності державної політики у сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель”, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань містобудування, з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Програму розвитку земельних відносин у місті Тернополі на 2011-2015 роки (додається).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань містобудування, з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі.

 

6/7/35

Про затвердження Програми використання та охорони земель у м. Тернополі на 2011-2018 роки

Рішення втратило чинність відповідно до рішення міської ради від 24.11.2015 р. №7/2/132

Розглянувши звернення управління Держкомзему у місті Тернополі та розроблений ним Проект концепції програми використання та охорони земель у м. Тернополі на 2011-2018 роки, керуючись Законами України „Про державні цільові програми”, „Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України”, Указом Президента України від 21.11.2005р. №1643/2005 „Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29.06.2005року „Про стан додержання вимог законодавства та заходи щодо підвищення ефективності державної політики у сфері регулювання земельних відносин, використання та охорони земель”, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань містобудування, з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Програму використання та охорони земель у м. Тернополі на 2011-2018 роки (додається).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань містобудування, з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі.

 

6/7/36

Про затвердження примірного договору про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення малої архітектурної форми

Пункт 1 рішення вважати таким, що втратив чинність, згідно з рішенням міської ради від 17.08.2012 р. №6/23/92

Керуючись ст. 12 Земельного Кодексу України, ст. 28 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ст. 401 Цивільного кодексу України, постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.09 №982 «Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності», враховуючи висновки постійних комісій з питань містобудування та з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити примірний договір про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення малої архітектурної форми, згідно з додатком (додається).

2.Внести зміни в пункт 1 рішення міської ради від 14.12.2010 року № 6/2/5 «Про делегування повноважень» та після слова «торгів» читати «та договорів про встановлення особистого строкового сервітуту».

3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії з питань містобудування, з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі.

 

6/7/54

До рішення внесені зміни відповідно до рішення міської ради від 17.08.2012 р. №6/23/109

Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 3,63га для обслуговування викупленого ІХ горизонтального каналізаційного відстійника і його реконструкції та будівництва групи житлових будинків за адресою вул. Микулинецька, 116, зі зміною цільового призначення земельної ділянки, з наданням в оренду терміном на десять років ТОВ «Комунсервіс-Серет»

Розглянувши звернення товариства з обмеженою відповідальністю «Комунсервіс-Серет», керуючись ст. 12, 120, 123 Земельного кодексу України, Законом України „Про оренду землі”, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада ВИРІШИЛА:

Дати дозвіл товариству з обмеженою відповідальністю «Комунсервіс-Серет» на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 3,63га для обслуговування викупленого ІХ горизонтального каналізаційного відстійника і його реконструкції та будівництва групи житлових будинків за адресою вул. Микулинецька, 116, зі зміною цільового призначення земельної ділянки, з наданням в оренду терміном на десять років.

 

6/7/55

Про надання дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки площею до 13га за адресою вул. Микулинецька,____ для ведення садівництва

Рішення втратило чинність відповідно до рішення міської ради від 12.06.2014 р. №6/48/192

Розглянувши звернення Тернопільської міської громадської організації „Садово-городнє товариство „Калиновий цвіт”, керуючись ст.12, 35, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань містобудування, з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, міська рада ВИРІШИЛА:

Дати дозвіл Тернопільській міській громадській організації „Садово-городнє товариство „Калиновий цвіт” (ід.код __________) на складання проекту відведення земельної ділянки площею до 13га для ведення садівництва з передачею у власність членам товариства за адресою вул. Микулинецька,____.

 

6/7/106

Про внесення змін в рішення міської ради від 24.11.2006р. №5/4/69 “Про затвердження складу комісії по вирішенню земельних спорів”

З метою вирішення земельних спорів, відповідно до вимог ст.158, 161 Земельного кодексу України, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни в рішення міської ради від 24.11.2006р. №5/4/69 “Про затвердження складу комісії по вирішенню земельних спорів” та затвердити новий склад комісії: Фостяк Олег Степанович – заступник начальника управління з питань містобудування та архітектури, начальник відділу містобудівного планування, голова комісії. Члени комісії: Костишин Олександр Васильович – головний спеціаліст відділу нагляду за об’єктами містобудування; Михальчук Оксана Юліанівна – головний юрисконсульт відділу претензійно-позовної роботи та представництва інтересів в судових інстанціях управління правового забезпечення; Руцький Ярослав Антонович – головний спеціаліст відділу земельних ресурсів.

 

6/7/112

Про створення комунального підприємства Тернопільської міської ради «Масив»

В рішення внесено зміни відповідно до рішення міської ради від 19.12.2022 №8/п21/38

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Господарським кодексом України, враховуючи висновок постійної комісії з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Створити комунальне підприємство Тернопільської міської ради «Масив».

2. Затвердити статут комунального підприємства Тернопільської міської ради «Масив» (додається).

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

 

6/7/132

Про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Тернополя

В додаток до рішення внесені зміни відповідно до рішень міської ради від 30.09.2011 р. №6/14/3, від 15.11.2011 р. №6/15/7, 6/15/10, від 16.02.2012 р. №6/19/22, від 23.11.2012р. №6/26/20, від 22.03.2013р №6/30/15, від 22.02.2019 р. №7/32/25, від 07.02.2020 р. №7/46/9

 

З метою компенсації втрат бюджету міста Тернополя на відтворення інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку міста та залучення замовників до пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, на підставі  Законів України „Про місцеве самоврядування в Україні”, «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва», враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань бюджету та фінансів, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про порядок пайової участі  замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Тернопільської міської територіальної громади (додаток 1).

2. Затвердити примірний договір про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Тернопільської міської територіальної громади (додаток 2).

3. Внести зміни до рішення міської ради від 30.04.2009р. №5/26/8 «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 07.06.2007 року №5/10/5 «Про створення цільового фонду соціально-економічного розвитку міста Тернополя», а саме:

- в пункті 2.1.11.  додатку до рішення замість цифри «4» зазначити цифру «6» та замість цифри «2» зазначити цифру «3»;

- пункт 3.8. додатку викласти в наступній редакції «Пайова участь замовника будівництва об’єкту  в місті регулюється у відповідності  до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

4. Рекомендувати інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Тернопільській області повідомляти виконавчий комітет Тернопільської міської ради про забудівників, які звернулись в інспекцію із заявою щодо отримання дозволу на виконання будівельних робіт або із повідомленням про початок виконання будівельних робіт, на які не вимагається дозвіл.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету та фінансів.

 

6/7/133

Про звернення щодо адміністративно-територіальної реформи

Міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити звернення до Президента України Януковича В.Ф., Голови Верховної Ради України Литвина В.М., Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. з приводу адміністративно-територіальної реформи.

2.Направити звернення до Президента України Януковича В.Ф., Голови Верховної Ради України Литвина В.М., Прем’єр-міністра України Азарова М.Я (текст звернення додається).

 

6/7/134

Про звернення щодо фінансового забезпечення виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери м. Тернополя в 2011 році

Для забезпечення належного функціонування галузей освіти та охорони здоров’я і виконання покладених на них завдань, враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити звернення до Верховної Ради України щодо фінансового забезпечення виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери м. Тернополя в 2011 році.

2.Направити звернення до Верховної Ради України (текст звернення додається).

 

6/7/135

Про зміни в складі адміністративної комісії

Керуючись ст.215 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Положенням про адміністративні комісії, враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада ВИРІШИЛА:

Внести зміни до складу адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 14.12.2010р. №6/2/35 і викласти його в наступній редакції: Ландяк Петро Дмитрович - перший заступник міського голови, голова комісії; Бицюра Леонід Олексійович - заступник міського голови з гуманітарних питань, заступник голови комісії Хомінець Василь Петрович - начальник управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, заступник голови комісії за посадою - відповідальний секретар комісії Члени комісії: Баранов Костянтин Володимирович - депутат міської ради (за згодою); Дерень Тетяна Михайлівна - головний спеціаліст - юрисконсульт загального відділу управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Соколовський Олег Іванович - заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Фурман Петро Антонович - заступник начальника відділу-начальник міліції громадської безпеки ТМВ УМВС України в Тернопільській області (за згодою); Петровський Ігор Феодосійович – головний спеціаліст відділу нагляду за об’єктами містобудування управління з питань містобудування та архітектури Сивак Олександра Євгенівна - головний спеціаліст- юрисконсульт управління муніципальної поліції Попадин Богдан Йосипович - депутат міської ради (за згодою); Хоркавий Віталій Володимирович – депутат міської ради (за згодою).

 

6/7/136

Про внесення змін в рішення міської ради від 14.12.2010 р. №6/2/33 «Про створення конкурсної комісії по наданню в оренду майна комунальної власності»

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення постійної комісії міської ради з питань контролю за використанням комунального майна, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни в додаток до рішення міської ради від 14.12.2010р. №6/2/33 «Про створення конкурсної комісії по наданню в оренду майна комунальної власності» і виключити зі складу комісії Бобришову М.П., Білика В.Є. та включити в склад конкурсної комісії по наданню в оренду майна комунальної власності: Мединського В.В.- начальника управління обліку та контролю за використанням комунального майна, заступник голови комісії; Бойко Л.В.- головного спеціаліста відділу оренди та обліку комунального майна управління обліку та контролю за використанням комунального майна, секретар комісії (без права голосу).

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань контролю за використанням комунального майна.

 

6/7/137

Про створення комунального підприємства Тернопільської міської ради «ТЕРНОПІЛЬ ІНТЕРАВІА»

Додаток до рішення викладено в новій редакції відповідно до рішень міської ради від 30.09.2011 р. № 6/14/10, від 15.06.2018р. №7/25/51, від 22.11.2018р. №7/30/149, від 06.09.2019 р. №7/38/8, від 06.12.2019р. №7/41/42, від 21.08.2020 р. №7/54/31, від 23.04.2021 №8/5/29, від 11.07.2022 №8/п16/18

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Господарським кодексом України, враховуючи висновок постійної комісії з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Створити комунальне підприємство Тернопільської міської ради «ТЕРНОПІЛЬ ІНТЕРАВІА».

2. Затвердити статут комунального підприємства Тернопільської міської ради «ТЕРНОПІЛЬ ІНТЕРАВІА» (додається).

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

 

6/7/138

Про заборону розміщення радянської символіки на державних установах та комунальних підприємствах

Керуючись Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Заборонити розміщення радянської символіки на державних установах та комунальних підприємствах м. Тернополя.

2.Заборонити використання радянських прапорів та символіки під час масових заходів.

3.Рішення набирає чинності з моменту оприлюднення його в засобах масової інформації.

4.Контрольза виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

 

6/7/139

Про звернення до Прем’єр-міністра України з приводу ціни на електроенергію для водопостачання та водовідведення

Міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити звернення до Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. з приводу ціни на електроенергію для водопостачання та водовідведення.

2.Направити звернення до Прем’єр-міністра України Азарова М.Я (текст звернення додається).

 

6/7/140

Про депутатський запит депутата І.Й.Бурди

Керуючись ст.ст. 21, 22 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", міська рада ВИРІШИЛА:

Підтримати запит депутата Бурди Ірини Йосипівни до прокурора Тернопільської області Мельничука І.І. щодо фактів порушень чинного законодавства під час проведення місцевих виборів (додається).

 

6/7/141

Про внесення змін до рішення міської ради від 07.03.2007р. №5/7/4 "Про помічників-консультантів депутатів Тернопільської міської ради"

Керуючись Законамм України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про статус депутатів місцевих ради", враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань розвитку місцевого самоврядування, депутатської діяльності, етики та регламенту, міська рада ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни в додаток №1 до рішення міської ради від 07.03.2007 р.№5/7/4 "Про помічників-консультантів депутатів Тернопільської міської ради" та доповнити п.2 наступними підпунктами: "5) бути присутнім на засіданнях комісій міської ради; 6) знайомитися з документами, які розглядаються на засіданнях комісій міської ради."

2.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань розвитку місцевого самоврядування, депутатської діяльності, етики та регламенту.

 

6/7/142

Про звернення до Президента України щодо впровадження ювенальної юстиції

Міська рада ВИРІШИЛА:

1.Затвердити звернення до Президента України щодо впровадження ювенальної юстиції.

2.Направити звернення до Президента України щодо впровадження ювенальної юстиції (текст звернення додається).

 

6/7/143

Про депутатський запит депутата І.Й.Бурди

Керуючись ст.ст. 21, 22 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", міська рада ВИРІШИЛА:

Підтримати запит депутата Бурди Ірини Йосипівни до начальника УМВС України у Тернопільській області Бортняка Ф.В. щодо фактів порушень чинного законодавства під час проведення місцевих виборів (додається).

 

 

  Рішення міської ради з додатками