Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про перевірку фонду захисних споруд цивільного захисту закладів освіти

21.06.2022р.

№144

 

Про перевірку фонду захисних споруд

цивільного захисту закладів освіти

 

На виконання резолюції Прем’єр-міністра України від 10.06.2022 №14529/0/1-22 за результатами наради, проведеної під головуванням Прем’єр-міністра України 7 червня 2022 року, щодо підготовки закладів освіти до 2022/2023 навчального року, забезпечення проходження ними осінньо-зимового періоду 2022/2023 року, створення безпечних умов перебування у закладах освіти дітей, учнів, студентів і працівників з урахуванням збройної агресії Російської Федерації та з метою виконання заходів щодо приведення фонду захисних споруд цивільного захисту закладів освіти Тернопільської міської ради у готовність до використання за призначенням, підготовки до 2022/2023 навчального року:

1. Комісії створеній розпорядженням міського голови від 20.04.2021 №80 «Про створення комісії» в термін з 23.06.2022 по 7.07.2022:

1.1. Провести огляд (оцінку) будівель (споруд, приміщень) закладів освіти Тернопільської міської ради з метою визначення можливості їх використання як найпростіших укриттів для здобувачів освіти і працівників, у тому числі для осіб з особливими освітніми потребами.

1.2. Обстежити приведення евакуаційних шляхів у відповідність з нормами законодавства, встановлення покажчиків руху та табличок біля входу до захисних та інших споруд, призначених для укриття учасників освітнього процесу, визначення та позначення маршрутів руху від закладів освіти до найближчих захисних споруд цивільного захисту.

1.3. Перевірити діяльність в захисних спорудах систем водопостачання та водовідведення, каналізації, обладнання в них пунктів надання медичної допомоги з необхідним інвентарем і медикаментами, підключення до Інтернету.

1.4. Здійснити огляд готовності локальних та об’єктових систем оповіщення з практичним запуском сигнально-гучномовних пристроїв (сирен), електронних інформаційних табло та інших технічних засобів, приділивши увагу на доступність оповіщення осіб з порушеннями зору та слуху.

1.5. Інформувати керівників закладів освіти про вжиття відповідних заходів щодо приведення захисних споруд у готовність та використання за призначенням.

2. За результатами перевірки, надати міському голові узагальнену інформацію у тижневий термін.

3. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

 

Міський голова                                  Сергій НАДАЛ