Затверджено мережу закладів позашкільної освіти у сфері культури в Тернополі

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення щодо затвердження мережі закладів позашкільної освіти у сфері культури, що сприятиме розвитку мистецької освіти в місті.

Зокрема:

  • Тернопільська музична школа №1 навчається 630 учнів, серед яких 228 є пільговими категоріями. У школі працює 86 викладачів, які навчають учнів у п'яти відділах: фортепіанному, народних інструментів, струнно-смичкових інструментів, духових та ударних інструментів, а також вокально-хорових дисциплін.
  • Тернопільська музична школа №2 також має 630 учнів, з яких 235 пільгові категорії. Тут працює 88 викладачів, які ведуть навчання у шести відділах: фортепіанному, народних інструментів, струнно-смичкових інструментів, духових та ударних інструментів, академічного та естрадного співу, а також музично-теоретичних дисциплін.
  • Тернопільська художня школа налічує 420 учнів, з них 95 мають право на пільги. У закладі працює 19 викладачів, які здійснюють навчання у двох відділах: художнього оздоблення текстилю та образотворчого мистецтва.

Це рішення сприятиме розвитку позашкільної освіти, залучаючи дітей до мистецтва та культури, а також дасть їм змогу розвивати свої таланти.