У 18 багатоквартирних будинках Тернополя проведуть ремонти житлового фонду на умовах співфінансування

На засіданні виконавчого комітету міської ради затверджено титульний список ремонтів житлового фонду на умовах співфінансування на території Тернопільської міської територіальної громади на 2024 рік. Рішення прийнято з метою виконання та оплати робіт з ремонту житлового фонду на умовах співфінансування за рахунок видатків спеціального фонду місцевого бюджету.

До титульного списку включено 18 адрес, де проведуть ремонти житлового фонду на умовах співфінансування на загальну суму 6520,00 тис. грн. Зокрема, виконують: ремонт покрівель, ремонт і заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж, елементів обладнання, ремонт ліфтів та інші роботи капітального характеру.

Додамо, ремонті роботи на умовах співфінансування виконують першочергово.

Нагадаємо, що у багатоквартирних будинках Тернополя на умовах співфінансування можна провести ремонт житлового фонду. Стати учасником Програми можуть як ОСББ, так і управителі будинків (ЖЕКи). Дія Порядку проведення ремонтів поширюється на всі багатоквартирні будинки Тернопільської громади, які експлуатуються понад 10 років. Кошти виділяються за певною пропорцією в залежності від виду проведення робіт. Наприклад, ремонт та реконструкція будівель становить 70% на 30%, де 70 % – кошти з бюджету міста, а 30% – за рахунок мешканців будинку.