Команда Програми з розвитку регіонів UNDP в Україні оглянула приміщення простору «OPEN SPACE», що незабаром запрацює у Тернополі

Міська рада Тернополя активно працює над реалізацією місцевої ініціативи «Підприємцем бути легко», яка втілюється в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER) за фінансування уряду Німеччини. Проєкт імплементується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH спільно з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні.

У межах цієї ініціативи у Тернополі запрацює простір «OPEN SPACE Тернопіль» площею 1187 м², який стане центром для співпраці, творчості та розвитку підприємництва в місті. Він зможе використовуватися для проведення різноманітних подій, зустрічей, майстер-класів, виставок та інших культурно-освітніх заходів. Це місце, де люди можуть зустрічатися, обмінюватися ідеями та натхненням, розвивати свої творчі здібності та спільноту.

24 квітня в межах візиту до Тернополя команда Програми з розвитку регіонів UNDP в Україні на чолі з Мустафою Саіт-Аметовим відвідала та оглянула приміщення нового громадського простору «OPEN SPACE» та поділились враженнями від реалізації проєкту.

«У нас є хороша база для створення платформи, на якій місцевий бізнес та організації, які долучаються до розвитку міста, отримають можливості для роботи та співпраці. У центрі будуть створені громадські майстерні, зала для проведення різнопланових заходів із можливістю синхронного перекладу. Крім того, простір буде інклюзивним, зокрема, планується придбання спеціалізованого обладнання, що дає можливості долучення особам із порушенням зору. Аспект безпеки також важливий — обʼєкт матиме укриття», — зазначив Мустафа Саіт-Аметов. — Ключовим є відзначити, що у цьому ж приміщенні планується відкриття «Зеленого хабу», що сприятиме системним та сталим трансформаціям міста у напрямку зеленої економіки».

Простір включатиме коворкінг-центр, сучасний мультимедійний конференц-зал для 200 осіб, тренінгові кімнати для 25 осіб кожна, шоурум, творчі студії, дитячий простір для найменших відвідувачів тощо.

«Спільно з нашими партнерами з Тернопільської міської ради ми плануємо вже незабаром презентувати бачення цього простору, а також модель управління ним, яка зараз напрацьовується, виходячи з кращих практик, і залучити до цього діалогу представників бізнес-спільноти міста та інші зацікавлені сторони. Це важливо, адже думка бізнесу, підприємств і організації дуже важлива на етапі створення такої платформи, — додає керівник Програми. — Сподіваємось, за декілька місяців будемо разом відкривати цей простір!»

Простір «OPEN SPACE Тернопіль» очікує на підприємців вже у вересні 2024 року. Наразі триває процедура закупівлі на поточний ремонт приміщення у системі «Prozorro». Про етапи виконання робіт будемо повідомляти додатково.

Цей матеріал створено Тернопільською міською радою в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), що реалізується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.