26 листопада у Тернополі проведуть забіг в рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства»

На підтримку міжнародної акції «16 днів проти насильства», у Тернополі 26 листопада проведуть забіг «Acting for survivors». Головною метою його проведення  є привернення уваги до злочинів насильства з боку військових російської федерації.

Естафету підтримують інші міста України та представники українських діаспор у Сполучених Штатах Америки (Чикаго), Словаччини. Участь міст стане символом єдності у боротьбі за цінності ненасильства, прав людини та чуйності до проблем тих, хто постраждав від війни в Україні.

Символічно, що першою локацією обрано м.Ірпінь - місто, що стало своєрідним трагічним пам’ятником російського вторгнення в Україну. Учасники бігтимуть «дорогою життя» - єдиним шляхом, яким місцеві мешканці евакуйовувалися під ворожими обстрілами під час повномасштабного вторгнення.

У Тернополі долучитися до забігу можуть спортсмени, мешканці міста та громада, представники гуманітарних місій, установ ООН, громадських організацій, державних органів, місцевого самоврядування. Усім охочим долучитися до цієї акції необхідно зареєструватися за вказаним посиланням

Дистанція забігу для дорослих складає – 2, 5 кілометри, для дітей – 400 – 800 метрів. Початок заходу о 13:30. Адреса центральної локації буде повідомлена безпосередньо перед заходом зареєстрованим учасникам з безпекових причин.

Захід організований UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).

Програма забігу «Acting for survivors» передбачає наступні заходи: