У Тернополі на прибудинкових територіях в рамках програми «Зелений двір» висадили майже 80 саджанців декоративних та квітучих дерев

У Тернополі на прибудинкових територіях, де проводились ремонтні роботи та були видалені сухостійні дерева, продовжують висаджувати нові зелені насадження.

Заходи з озеленення у місті проводяться в рамках реалізації Стратегії відновлення прибудинкових територій «Зелений двір».

Загалом у місті на прибудинкових територіях висадили майже 80 молодих квітучих та декоративних деревця. Зокрема, це: катальпи бігнонієвидні, сакури, декоративні яблуні Роялті, верби швейцарські, модрини плакучі, декоративні сливи Піссарді, а також будуть висаджені платани та павловнії. Ці породи дерев прекрасно почувають себе у нашому місті, швидко ростуть, є стійкими до несприятливих погодних умов і непримхливими.

Реалізація Стратегії відновлення у місті продовжується. Так, завтра 1 листопада ще 15 нових дерев висадять на відремонтованих прибудинкових територіях за адресою: вул. Лесі Українки, 31, вул. Олександра Довженка, вул. Лесі Українки, 8.

Нові зелені населення з’являться й за адресою вул. Галицька 35. Тут після завершення ремонту двору на місці видалених старих дерев висадять дев’ять саджанців сакури та павловнії.

До слова, висадка зелених насаджень проводиться за рекомендацією екологів в осінній та весняний період.