У Тернополі на бульв. Симона Петлюри, 10 триває заміна внутрішньобудинкових мереж та ремонт ліфтів на умовах співфінансування

Мешканці багатоквартирних житлових будинків Тернополя на умовах співфінансування можуть провести ремонти житлового фонду.

Так, роботи у житловому фонді на умовах співфінансування цими днями тривають у будинку на бульв. Симона Петлюри, 10. Тут триває заміна внутрішньобудинкових мереж та ремонт ліфтів.

«У місті реалізується програма проведення ремонтів у багатоквартирних житлових будинках на умовах співфінансування. Вона затверджена сесією міської ради та передбачає можливість ремонту покрівель, підвальних приміщень, заміни внутрішньобудинкових інженерних мереж, елементів обладнання, вікон, ремонт ліфтів тощо, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Для того, щоб цей проєкт реалізувати – має бути згода мешканців. Зокрема, на умовах співіснування частка мешканців становить 1/5 чи 1/3 залежно від виду робіт. Решту робіт виконується за кошти бюджету міста».

Міський голова додає, наразі надійшло понад 100 звернень від мешканців різних будинків, які бажають провести ремонти у житловому фонді за допомогою цієї програми. Станом на зараз у 22 будинках програма уже реалізується.

Як розповідає голова ОСББ «Петлюри, 10» Лілія Біндас, в рамках програми співіснування у будинку проводять роботи з заміни внутрішньобудинкових мереж, каналізаційних лежаків. Понад 40 років у будинку комунікації не мінялись, через що виникали протікання. Також в межах програми проводиться реконструкція ліфтового обладнання, зокрема комплектувальних частин й кабін.

До слова, стати учасником Програми можуть як ОСББ, так і управителі будинків (ЖЕКи). Дія Порядку проведення ремонтів поширюється на всі багатоквартирні будинки Тернопільської громади, які експлуатуються понад 10 років.

Для зручності мешканців розроблено 7 кроків до ремонту житлового фонду на умовах співфінансування з міського бюджету Тернополя.