Муніципальні інспектори склали протокол на громадянина за спалювання сухої рослинності

У Тернопільській міській територіальній громаді працівники муніципальної інспекції проводять регулярні рейди та перевірки на факти виявлення правопорушень природоохоронного законодавства та Правил благоустрою.

2 червня інспекторами спільно з працівниками  Тернопільського районного управлінням ГУ ДСНС України у Тернопільській області здійснено чергову перевірку щодо запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах на території громади.

Близько 16 години за допомогою літального апарату, який є на забезпеченні муніципальної інспекції, виявлено задимлення на присадибній ділянці у с. Чернихів. Громадянин спалював залишки природної рослинності. Відповідно до чинного законодавства в діях чоловіка вбачаються ознаки порушення ЗУ «Про рослинний світ», Наказ Про затвердження Порядку випалювання сухої рослинності або її залишків, за які передбачена адміністративна відповідальність за ст.77-1 КУпАП. На порушника оформлено протокол, особі загрожує накладення штрафу від 3060 – 6120 грн.

В управління муніципальної інспекції нагадують, самовільне випалювання сухої рослинності заборонено та передбачає адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб - від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Звертаємося до жителів Тернопільської громади, якщо ви помітили факти спалювання сухої рослинності чи інші порушення природоохоронного законодавства на території Тернопільської громади, просимо повідомляти муніципальну інспекцію за номерами телефонів: +38 (067) 447 32 78 (Viber), +38 (067) 4473186, +38 (067) 447 3278.