У Тернополі на вул. Івана Франка комунальники зрізали аварійні та сухостійні дерева

У Тернополі з 01 березня розпочався двомісячник благоустрою, який проводять щорічно з метою впорядкування території громади після зимового періоду. Серед заходів є і санітарна обрізка дерев та висадження нових зелених насаджень.

Днями на прибудинковій території вул. Івана Франка, 11, враховуючи звернення мешканців до балансоутримувача (ПП «Східний масив»), було проведено роботи з видалення двох дерев породи яблуня. Перед наданням дозволу на зрізання дерев, у цьому дворі працювала комісія з оцінки стану та вартості зелених насаджень, на якій було оглянуто вказані дерева та встановлено, що вони є аварійними (мають ознаки стовбурної гнилі, одна із яблунь нахилена, а інша – фаутна і з дуплом). 

З метою запобігання виникнення аварійної ситуації, падіння дерев та завдання шкоди життю, здоров’ю чи майну громадян, комісією було прийнято рішення про видалення дерев та направлено відповідні дозвільні документи в ПП «Східний масив». Також комісією було рекомендованому балансоутримувачу провести роботи з підрізки двох дерев породи ясен на цій території.

Нагадаємо, що процедура видалення дерев, кущів, газонів і квітників на території населеного пункту визначена Порядком видалення дерев, кущів, газонів та квітників у населених пунктах, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006р. №1045. Окрім того, відповідно до Концепції комплексного озеленення міста, під час проведення робіт із озеленення територій не рекомендовано використовувати в якості посадкового матеріалу саджанці плодових дерев.