У Тернопільській міській дитячій лікарні відкрили оновлене відділення онкогематології

14 березня у КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» відбулося відкриття оновленого онкогематологічного відділення. На його базі розгорнуто 30 ліжок, тож відповідне лікування одночасно можуть отримувати 30 дітей. З пацієнтами цілодобово працює персонал лікарні.

На відкритті оновленого відділення побував і міський голова Тернополя Сергій Надал, зазначивши, що необхідне лікування отримують як мешканці міста, так і області. Зараз у відділенні перебуває 22 пацієнти.

«Здоров’я наших найменших тернополян завжди було і залишається пріоритетом. Незважаючи на те, що в країні війна, ми продовжуємо фінансування комплексної програми «Здоров’я громади».  Вона передбачає додаткове фінансування на лікування окремих груп населення, які не фінансуються НСЗУ, - розповідає Сергій Надал. - Окрім того, передбачаються кошти на ремонт і придбання обладнання у лікувальні заклади. На оновлення відділення онкогематології були залучені кошти як з бюджету міста, так і лікарня вклала значну частину фінансів для проведення робіт».

Відтак після проведеного ремонту у відділенні запрацювали:

  • відокремлені бокси з ізольованим санвузлом для повної ізоляції пацієнтів для уникнення ускладнень;
  • оновлено та створено кращі умови для проведення пункцій кісткового мозку та трепанобіопсії;
  • оснащено всі палати автоматичною подачею кисню, що потрібно для проведення хіміотерапії.

Усю необхідну допомогу пацієнтам надає мультидисциплінарна група спеціалістів (дитячі гематологи, онколог, нейрохірург, променевий терапевт). Діти, які проходять лікування забезпечуються лікарськими засобами за кошти держави, їм проводяться дороговартісне обстеження.

Також у відділенні зроблена окрема кімната для відвідування пацієнтів, а батьки можуть додатково приготувати їжу при потребі для дітей.